Jeremiah Valencia a fost găsit la marginea unei șosele din statul New Mexico, SUA, luna trecută, iar probele le-au dat fiori până și anchetatorilor.

 

 

În luna noiembrie, sora lui Jeremiah l-a acuzat pe Thomas Wayne Ferguson, iubitul mamei sale, că l-ar fi omorât în bătaie pe adolescent. De atunci, mama, Tracy Ann Pena, a fost acuzată de abuz rezultând în deces și se afla în închisoare în momentul în care trupul băiatului a fost găsit. Anchetatorii au reușit să găsească mormântul victimei după ce colegul de celulă a lui Pena a susținut că femeia îi divulgase detalii despre moartea copilului, potrivit The Sun.

 

Trupul băiatului prezenta urme și vânătăi care se potrivesc cu ipoteza de agresiunea sexuală. În raportul de autopsie, care nu a fost dat încă publicului, ar fi apărut informația că trupul „posibil să fi fost ars”.

 

Tracy le-a spus anchetatorilor că îi era frică de iubitul ei, Ferguson, care ar fi forțat-o pe femeie să îl ajute să mute rămășițele victimei. Fiul agresorului, Jordan Nunez, în vârstă de 19 ani, a fost și el părtaș la ascunderea crimei, spunând că tatăl său îl abuza și amenințar, iar din această cauză nu a putu să vină în fața poliției mai devreme.

 

Forțele de ordine au cerut permisiunea unui judecător de a căuta dovezi, cum ar fi prezervativele sau „orice ustensilă care ar putea fi folosită pentru a cauza arsuri țesutului uman”.

 

În dormitorul lui Jeremiah, polițiștii au descoperit sânge „invizibil pentru ochiul liber”. În acest context, Tracy, Ferguson și Nunez urmau a fi acuzați în conexiune cu aceste evenimente macabre.

 

Nunez și Pena au fost acuzați de abuzarea unui minor care a condus la deces, manipularea dovezilor și conspirație pentru a manipula dovezi.

 

Acuzat de Pena, de fiica acesteia și de Nunez că l-a torturat și omorât pe băiat în noiembrie anul trecut, Ferguson a fost pus sub acuzare pentru omor de gradul I și alte 17 infracțiuni.