Evenimentul Zilei > Actualitate > Copil luat de autorităţile daneze de lângă mama româncă, direct din maternitate
Copil luat de autorităţile daneze de lângă mama româncă, direct din maternitate

Copil luat de autorităţile daneze de lângă mama româncă, direct din maternitate

Cu Hermina Gheorghe, o femei din comuna Orodel, judeţul Dolj, viaţa nu a fost deloc blândă. Necazurile de acasă au făcut-o să se decidă să plece din România, să caute o viaţă mai bună, în străinătate. Cu atât mai mult cu cât avea şi un copil de crescut.

Copilul pe care îl purta în pântece, s-a grăbit să vină pe lume mai devreme. S-a născut la 8 luni. Se întâmplase miracolul. Avea din nou un băieţel. Era în 2014. A decis să-l boteze William Cristian.

Bebeluşul a fost vânat din prima zi după naştere

„Mai târziu am aflat, din documente, că autorităţile daneze, mai exact o funcţionară de la corespondentul protecţiei copilului de la noi, pusese ochii pe William Cristian încă din prima zi când s-a născut”.

Din ziua în care a devenit pentru a doua oară mamă, Hermina şi-a pierdut copilul. O funcţionară daneză decisese că depresia pe care a avut-o după ce şi-a pierdut primul fiu, nu-i permite să-l crească pe William Cristian. De aceea el trebuie luat de la sânul mamei.

„Deşi am o hârtie de la unul dintre cei mai mari psihologi din Danemarca, care atestă că am depăşit momentul greu şi sunt capabilă să-mi cresc copilul” – ne-a declarat femeia.

Funcţionara s-a prezentat la spital fix a doua zi după naşterea copilului. Hermina a avut noroc că nu i s-a luat copilul de la sân încă din acea primă zi de viaţă a bebeluşului, numai pentru că acesta s-a născut la opt luni. Nu putea fi smuls de lângă mamă. Aşa că a mai putut să stea lângă el în spital.

În spital, a fost pur şi simplu prizonieră. Hermina ne-a declarat în exclusivitate: „Imediat a doua zi după ce am născut, a venit femeia aceea cu nişte hârtii pe care mi-a spus că trebuie să le semnez, pentru că altfel îmi ia copilul. Vă daţi seama cum eram, imediat după naştere. Voia să profite de starea mea”.

Cu toate acestea, Hermina Gheorghe nu a semnat acele documente. A refuzat categoric. Atunci i s-a pus în vedere că nu are voie să părăsească spitalul. „De fapt, mi-au spus că dacă eu vreau să plec, sunt liberă să o fac. Dar nu am sub nicio formă voie să ies cu copilul. El trebuie să rămână în spital”.

După trei săptămâni, Hermina a fost externată. Dar nu a plecat de capul ei acasă. A fost luată imediat de la uşa spitalului de o maşină de la Protecţia Copilului, care a dus-o într-o localitate micuţă, la mai bine de 100 de kilometri de spital. Acolo a fost cazată la o familie de oameni în vârstă. I s-a mai permis să mai rămână lângă copilul născut prematur. A stat la cei doi bătrâni, şapte săptămâni. Până când l-a pierdut.  A trebuit să meargă împreună cu fiul ei, la o evaluare, în faţa autorităţilor daneze specializate.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.