Evenimentul Zilei > Actualitate > Copil dintr-un Centru de plasament, TORȚĂ UMANĂ. Seara trecută a fost lăsat să se joace cu diluant și o brichetă
Copil dintr-un Centru de plasament, TORȚĂ UMANĂ. Seara trecută a fost lăsat să se joace cu diluant și o brichetă

Copil dintr-un Centru de plasament, TORȚĂ UMANĂ. Seara trecută a fost lăsat să se joace cu diluant și o brichetă

Continuă problemele la centrele de plasament din Banat. După ce un băiețel s-a spânzurat, săptămâna trecută, la un astfel de centru de ocrotire din Caraș Severin, un copil nesupravegheat din Lugoj a ajuns la spital în stare critică. Acesta s-a ars, grav, fiind lăsat să se joace cu diluant și foc.

Băiatul în vârstă de 10 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Timișoara, prezentând arsuri la nivelul feței, pe gât, dar și la una dintre mâini. Din primele informații, se pare că băiatul, împreună cu alt băiat din centru, se jucau cu diluent, în momentul în care alt copil a aprins o brichetă, iar în momentul următor a fost cuprins de flăcări.

După ce s-a sunat la 112, copilul a fost preluat de medici și, după primele îngririoji acordate la Lugoj, a fost transportat de urgență la Timișoara. ”Băiatul este în sistem de protecție al copilului din luna iunie a anului trecut, împreună cu frații săi, scoaterea lor din familie având loc ca urmare a faptului că erau neglijați. Am fost imediat informați de incidentul de aseară, copilul a fost dus de îndată la spital. Medicii au toaletat rănile și au stabilit că viața nu i-a fost pusă în pericol. Din punct de vedere administrativ a fost demarată o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul”, a declarat pentru EVZ Smaranda Marcu, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Timiș.

Amintim că Centrul de plasament de pe strada Bocșei din Lugoj, condus de către Oana Lungulescu-Tyukodi, consilier local al PSD, a fost în ultima perioadă în atenția publicului, datoprită scandalurilor care s-au iscat aici.  În urmă cu câteva luni, Avocatul Poporului a făcut o vizită inopinată și a descoperit mai multe nereguli.

În luna februarie și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a început o anchetă aici, după ce mai mult copii asistați au lansat acuzaţii la adresa educatorilor şi a conducerii instituţiei. Totul a început după ce unul dintre copii a fost bătut de un lugojean fără ca educatorul locului să fi intervenit. Mai mult, când I s-a reproșat acest lucru de către un copil, l-a lovit pe acesta. (Foto: Adrian Pîclișan)