Potrivit primelor informaţii, copilul se afla cu părinţii şi frăţiorul de un an într-o maşină şi, în drumul lor spre casă, trebuiau să treacă prin pârâul Valea Neagră.

Când au ajuns în mijlocul văii, apa a crescut brusc, până la geamurile maşinii. Părinţii s-au dat jos, au luat copilul de 4 ani şi l-au dus la mal, iar apoi s-au întors după al doilea, moment în care copilul de pe mal a fost luat de ape.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, echipele de salvare îl caută pe copil. Părinţii şi bebeluşul nu au necesitat îngrijiri medicale.

Alarma la numărul unic de urgenţă 112 s-a dat la ora 20.01, iar în zonă intervin 29 de pompieri militari şi patru voluntari ai serviciului de urgenţă din comună. De asemenea, potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, au fost mobilizate şi echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Salvamont.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare tip cod portocaliu de cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii pentru 31 de judeţe, inclusiv Bihor.

Avertizarea intră în vigoare la ora 15 şi este valabilă până duminică, la ora 02.

„În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei, local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Pe de altă parte, restul ţării va fi sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Această avertizare este valabilă de sâmbătă, ora 11, până duminică la ora 10. „În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, a precizat ANM.