„Secţia de ortopedie pediatrică se redeschide. Are 28 de paturi funcţionale, sălile de chirurgie sunt pregătite, performante. Sunt trei săli de operaţie”, a spus Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu.

La redeschidere a participat și ministrul Sănătății, Sorina Pintea. „Spitalul Grigore Alexandrescu este una din cele șase unități de Urgență din Bucuresti. Secția de ortopedie pediatrică și blocul operator au fost modernizate și complet retehnologizate. Au fost cumpărate mese noi în blocul operator, versatile. În caz de calamitate nu se mai pune problema că este spital de copii sau de adulți, este spital de urgență. Tot ce s-a achiziționat în ultima perioadă poate fi convertit pentru adulți, mese de operație, aparate medicale. A fost schimbat complet sistemul de iluminat și au fost achiziționate paturi noi, de ultimă generație în toată secția. Sunt în procedură de achiziție și alte echipamente”, a declarat Sorina Pintea.

Mesele achiziţionate permit tratamentul oricărei afecţiuni ortopedice sau traumatice, inclusiv pentru pacienţii de 16 – 18 ani. „Vom suplimenta finanțarea acestui spital cu aproximativ 1 milion euro pentru aparatură. Aici oamenii știu ce au de făcut, există legislație, proceduri care se aplică până acum”, a mai spus minstrul.

 

„Unele spitale nu au înțeles ce au de făcut. Vor fi sancțiuni”

Sorina Pintea a precizat, în cadrul conferinței, că sunt spitale în țară pentru care Ministerul Sănătății a făcut alocări bugetare pentru achiziții, dar în unele dintre ele, în prezent, nu au fost declanșate procedurile aferente. „Am să fac o listă neagră a celor care nu au înțeles ce au de făcut. Este vorba de bani alocați deja, care vor fi înapoiați fie la bugetul statului, fie vor fi dați către spitale precum Grigore Alexandrescu, care au proceduri, cu clauză suspensivă și care vor absorbi acești bani”, a încheiat ministrul.