Un raport realizat de Fundația World Vision România scoate la iveală lucruri incredibile despre felul în care se raportează un părinte la copilul său și modul în care înțelege ce înseamnă educația celor mici.
Raportul “De ce lovim copiii?” arată că doar un singur părinte din zece nu și-ar lovi niciodată copii, în timp ce unu din doi părinți crede că lovirea este spre binele său.
Raportul caracterizează principalele șapte tipologii de părinți din România care au o atitudine violentă față de copiii lor și expune și motivele prin care părinți își lovesc copiii.
Rezultatele studiului arată concret că 1 din 10 părinți nu și-ar lovi niciodată copilul și evidențiază ceel șapte tipuri de comportament violent față de cei mici astfel: 1 din 10 (10%) consideră că lovirea apare din cauza copilului; 8% ar lovi copiii dar nu ar vrea ca acest lucru să se afle; 8% invocă motivaţii religioase; 6% lovesc copiii gratuit, fără motiv; 5% afirmă că ar lovi copilul pentru că toată lumea face la fel; 3% se simt foarte vinovaţi după ce lovesc.
“În mod paradoxal, deşi românii consideră violenţa asupra copilului ca fiind a treia problemă socială din România, după sărăcia extremă şi calitatea educaţiei, raportul arată că peste jumătate dintre părinţi nu consideră că o palmă la fund este o formă de violenţă, iar peste 90% cred că violenţa este doar atunci când lovirea provoacă vânătăi şi cicatrici sau când părinţii îşi bat copilul fără motiv”, a declarat Daniela Buzducea, Director Naţional World Vision România.
“Toate studiile privind efectele violenţei asupra copilului ne arată că este imperativ să reconsiderăm această atitudine faţă de copii şi că noi toţi, ca societate, avem nevoie de o schimbare care trebuie să înceapă cu copiii noştri”.