Copiii și voluntarii, împreună pentru un mediu mai curat. 3.000 de puieți au fost plantați în comuna Ciulnița pentru a îmbunătăți calitatea aerului

Copiii și voluntarii, împreună pentru un mediu mai curat. 3.000 de puieți au fost plantați în comuna Ciulnița pentru a îmbunătăți calitatea aerului

În ultima perioadă, temele referitoare la aerul și mediul mai curat au fost abordate tot mai des. În timp ce autoritățile locale își concentrează eforturile pentru a dezvolta zone industriale, asociațiile de mediu organizează acțiuni menite să îmbunătățească calitatea aerului și a mediului înconjurător.

Împreună, membrii asociației Viitor Plus și copiii din zonă au plantat peste 3.000 de puieți în comuna Ciulnița. Scopul acestei acțiuni este de a îmbunătăți calitatea aerului dintr-o zonă industrială care este vizată de autoritățile locale pentru dezvoltare viitoare.

Într-un efort de a îmbunătăți situația împăduririi din sudul țării, Asociația „Viitor Plus” și-a unit forțele cu mai multe companii, printre care se numără și Premier Energy, al treilea mare furnizor de gaze naturale de pe piața locală. În aceste zone, există județe în care suprafața împădurită reprezintă doar între 5% și 10%, mult sub media europeană, care se apropie de 40%.

3.000 de puieți au fost plantați pentru îmbunătățirea aerului

„La începutul lunii aprilie, Premier Energy împreună cu Asociaţia Viitor Plus au plantat peste 3.000 de puieţi în comuna Ciulniţa (Ialomiţa) cu scopul de a îmbunătăţi calitatea aerului într-o zonă industrială pe care autorităţile locale vor să o dezvolte pe viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Demersul de anul acesta face parte dintr-un efort mai larg început în toamna anului trecut, când acelaşi tandem s-a implicat în plantarea a 1.500 de  puieţi în localitatea Gherghiţa (Prahova). Pe 6 aprilie, o echipă de voluntari ai asociaţiei Viitor Plus, alături de copii de la Şcoala Gimnazială Ciulniţa au ieşit la o acţiune comună pentru a planta puieţi pe o suprafaţă de 1,2 hectare. La eveniment au participat autorităţile locale şi reprezentanţi ai companiilor Premier Energy şi Clean Tech International”, potrivit unui comunicat.

Prin dezvoltarea unei rețele de gaze naturale de aproape 20 de kilometri, Premier Energy a devenit unul dintre cei mai importanți investitori în infrastructura energetică din zonă. În urma acestui succes, compania a început să dezvolte rețeaua în localitățile învecinate care nu sunt încă racordate, precum Ivănești, Poiana și Afumați. Demersurile de dezvoltare a rețelei locale au început anul trecut și vor continua și în perioada următoare.

Primarul comunei Ciulnița, Stelică Gheorghe, a subliniat că dezvoltarea infrastructurii energetice este cea mai bună investiție pe care o poate face orice comunitate, oriunde în lume. Acesta a mai spus că investiția reprezintă un progres și a fost făcută cu fonduri private, fără a fi luați bani din bugetul local.

Viitor Plus a plantat circa 250.000 de puieți în această primăvară

Asociația Viitor Plus a implementat programul Adoptă un Copac, care se concentrează pe împădurirea terenurilor din România. În această primăvară, programul a avut succes în plantarea a 241.000 de puieți de arbori forestieri în mai multe zone din țară.

În plus, a fost implementată pentru prima dată metoda Miyawaki, una dintre cele mai eficiente metode pentru împădurirea rapidă a terenurilor degradate. Această metodă presupune plantarea a 3-4 puieți pe metru pătrat, folosind cât mai multe specii autohtone, potrivit News.ro.