Deşi copiii infectaţi nu sunt predispuşi la manifestări clinice la fel de grave ca ale adulţilor, ca purtători asimptomatici pot răspândi virusul inclusiv aducându-l de la şcoală la ei acasă, scrie antena3.ro.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a vorbit luni, în direct la Antena 3, despre modul în care se transmite virusul SARS-COV-2.

”Copiii fac cel mai frecvent forme ușoare de boală și majoritatea sunt asimptomatici. Este foarte important să începem astfel de evaluări, inclusiv la copiii din România să avem astfel de studii pentru că există o manifestare a modului de acțiune a virusului în anumite teritorii. Atât pentru copii cât și pentru adulți ar fi foarte important să începem să evaluăm nivelul încărcăturii virale(…). În funcție de acest nivel de încărcătură virală putem stabili dacă persoana este contagioasă sau nu”, a spus Beatrice Mahler.

Numărul cazurilor grave de infectare cu coronavirus a crescut mult în câteva zile, iar acum, peste 40% dintre pacienții internați au nevoie de oxigen. De altfel, numărul persoanelor care sunt acum la terapie intensivă a depăşit pragul psihologic de 500. Ce a dus la acest lucru?

Nu pot să spun că am o explicație general valabilă. Este o constatare care creează o îngrijorare în rândul colegilor mei, pentru că numărul persoanelor care au nevoie de asistență medicală și de tratament atunci când vorbim de infecția cu virusul SARS-CoV-2 este în creștere și acest lucru se întâmplă la o categorie de vârstă care este mult mai scăzută decât cea de care vorbeam în prima perioadă a pandemiei.

Vorbim de pacienți în jurul vârstei de 50 de ani și această stare serveră de boală suprasolicită și mai multe personalul medical care oricum este epuizat”, a mai spus managerul Institutului Marius Nasta.

Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 79.330 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 35.517 pacienți au fost declarați vindecați și 9.574 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 825 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 285 de persoane au fost reconfirmate pozitiv!