Copiii italieni îndeamnă la luptă împotriva romilor

Copiii italieni îndeamnă la luptă împotriva romilor

Elevii din ciclul primar al unei şcoli din Neapole, au şocat Italia, după ce au realizat desene infăţişând tabere incendiate ale romilor, dar şi eseuri xenofobe, în cadrul unei teme pentru acasă privind părerea lor despre persecutarea acestei etnii.

În unul dintre desene protagoniştii sunt copii care strigă: “Luptaţi! Luptaţi!” sau “Ţiganii fură copii pentru transplant de organe”.

Copiii, cu vârste cuprinse între nouă şi 11 ani, sunt elevi la San Giuseppe Bosco, în apropiere de o tabără din Ponticelli, care a fost atacată în mod repetat de mafia xenofobă.

Cadrele didactice de la această şcoală le-au dat copiilor drept temă să-şi exprime părerea despre persecutarea romilor, iar răspunsul a fost reprezentat de o serie alarmantă de desene şi eseuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un raport al Amnesty International, dat publicităţii , avertizează asupra faptului că Italia este, în prezent, cea mai periculoasă ţară pentru imigranţi.

Mariano Copolla, directorul şcolii, a atribuit părinţilor vina pentru atitudinea copiilor şi a declarat că mulţi dintre copii au participat efectiv la atacurile asupra taberei de romi din Ponticelli.

“Profesorii lor au depus eforturi pentru a-i ajuta să înţeleagă ceea ce s-a întâmplat de fapt, şi să le sugereze că astfel de acte violenţe nu ar trebui repetate”, a spus el.

Unul dintre copii a scris în eseul sau: “Oamenii care trăiesc în Ponticelli ar putea să fi exagerat, dar poate au avut dreptate deoarece au fost lăsaţi să se confrunte cu problemele legate de romi prea mult timp”.

“Au procedat corect. Romii nu au plecat atunci când au fost rugaţi să plece şi am fost nevoiţi să avem un comportament dur”, a mai scris un alt elev.

(17:25)