Copiii-infractori, pedepsiţi prea aspru

Copiii-infractori, pedepsiţi prea aspru

Sistemul de sancţionare a minorilor- infractori este extrem de dur, iar legea privind protecţia copilului trebuie modificată.

Acestea sunt concluziile la care au ajuns, ieri, nu doar reprezentanţii magistraţilor, ci şi specialiştii în domeniul protecţiei copiilor, prezenţi la o conferinţă cu tema „Justiţia în interesul copilului“, organizată de Fundaţia „Scheherezade“.   Concret, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, a criticat modul în care sunt pedepsiţi minorii ce comit infracţiuni, precizând că acesta este extrem de dur în raport cu pedepsele reduse pe care le pot aplica magistraţ ii. Drept urmare, aceasta a cerut Ministerului Justiţiei modificarea legii privind protecţia copilului, astfel încât minorii să fie judecaţi doar de magistraţi specializaţi în această problemă.

Opinia Lidiei Bărbulescu a fost împărtăşită şi de ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, care a arătat că, în prezent, în România funcţionează un singur tribunal pentru minori, şi acela experimental. „Tribunalul pentru minori care funcţionează în Braşov este un proiect-pilot. Avem nevoie însă de asemenea instanţe în toată ţara“, a apreciat Predoiu.

În prima jumătate a anului, peste 2.000 de minori au fost condamnaţi pentru comiterea unor infracţiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News