Evenimentul Zilei > Social > Copiii care s-au intoxicat cu paracetamol au fost transferați la București. Medicii sunt optimiști
Copiii care s-au intoxicat cu paracetamol au fost transferați la București. Medicii sunt optimiști

Copiii care s-au intoxicat cu paracetamol au fost transferați la București. Medicii sunt optimiști

Băiatul în vârstă de 2 ani a luat de 3 ori doza maximă admisă, iar sora lui,, în vârstă de 5 ani, ar fi înghițit o cantitate mult mai mare, potrivit medicilor.

Situație gravă la Botoșani unde doi copii s-au intoxicat după ce au băut sirop cu paracetamol. Nu este clar până în acest moment cum au ajuns medicamentele în mâna copiilor.

Un băiat de doi ani şi o fetiţă de cinci ani din Botoşani au fost transferaţi de urgenţă cu un avion SMURD la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. Cei doi fraţi au luat accidental paracetamol sirop.

Copiii au fost preluați mai întâi de medicii din Botoșani, care au cerut însă ca ei să fie transferați la un spital de rang superior, deoarece au considerat că starea de sănătate a celor 2 copii este foarte gravă.

A fost chemat elicopterul SMURD de la Iași, iar echipajul SMURD le-a administrat celor 2 un antidot chiar pe durata transferului.

De pe aeroportul din Iași, copiii au fost preluați de o aeronavă care i-a adus la București. Acum sunt internați la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Medicii de aici speră la o evoluție favorabilă.

O supradoză de paracetamol poate cauza probleme de sănătate grave și se poate ajunge chiar la deces.