Evenimentul Zilei > Actualitate > Copii de patru ani puşi să danseze pe imnul PDL
Copii de patru ani puşi să danseze pe imnul PDL

Copii de patru ani puşi să danseze pe imnul PDL

Mai mulţi copii de patru ani de la grădiniţa "Mica Sirenă" au fost puşi să danseze, ieri, pe imnul Partidului Democrat Liberal, "Verde-nourat". Primarul PDL al Clujului, Sorin Apostu, a avut o reacţie oficială abia la 24 de ore după incident.

Incidentul a avut loc ieri cu ocazia unei manifestări pentru promovarea importanţei practicării sportului la vârste fragede. La eveniment a participat primarul Sorin Apostu dar şi sportivi din cadrul echipei de baschet U Mobitelco. Sorin Apostu a declarat că a fost neplăcut surprins să constate că educatorii au ales melodiile pe care să danseze copii.
"Una dintre melodii era un cântec reprezentantiv pentru o formaţiune politică (PDL – n.r.) iar alta, de asemenea, a fost utilizată de către o altă formaţiune politică în cadrul unor acţiuni politice de notorietate. Îmi exprim public dezacordul cu privire la acest lucru, doresc să transmit tuturor instituţiilor de învăţământ că aşteptările mele ca primar de la ceea ce primesc elevii şi copiii, zi de zi, de la dânşii se referă la educaţie de calitate, fără niciun fel de influenţe externe ce nu îşi au rostul în viaşa lor de şcolari", a spus Apostu.

"Nu s-a întâmplat ceva grav"

Incidentul de la grădiniţa "Mica Sirenă" a intrat în vizorul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj. Întgr-un comunicat de presă, se arată că educatorii au greşit grav când i-au pus pe micuţi să danseze pe imnul PDL. De asemenea, a fost constituită o comisie de anchetă pentru a analiza ceea ce s-a întâmplat.
"Considerăm regretabil şi ne exprimăm dezaprobarea faţă de astfel de manifestări, care suprapun în mod nedorit şi ilegal aspecte ale vieţii politice cu cele ale actului educativ. ISJ Cluj va lua măsurile care se impun în confirmitate cu prevederile legale în vigoare", se arată în comunicatul ISJ CLuj.
Deşi cei implicaţi susţin că nu s-a dorit să-I facă pe plac primarului Apostu, realitatea spune altceva. La eveniment trebuia să se promoveze sportul, iar copii ar fi trebuit să arunce cu mingea de baschet la minicoşuri special amenajate. Cu toate acestea, cei din grupa mică au fost îmbrăcaţi în costume populare şi au dansat pe imnul PDL, "Verde-nourat".
"S-a ales o melodie care se încadrează cel mai bine în ritm şi pe care dansează cel mai bine copiii. Muzica a fost aleasă de educatoare. Nu am pregătit special acest dans pentru evenimentul la care a participat Sorin Apostu. Dansul a fost pregătit pentru o serbare şi a fost folosit şi ieri. Această melodie a devenit cunoscută înainte de a deveni imnul oficial al PDL", explică directoarea grădiniţei, Maria Miclea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: