Bărbatul îi explică, pe un ton iritat reprezentantei companiei, că nu este normal ca aşa ceva să se întâmple din moment ce în contract scrie că are minute nelimitate în orice reţea.

Reprezentanta pentru relaţii cu publicul îi explică bărbatului că nu are nicio putere de decizie în această privinţă şi că acestea sunt condiţiile impuse de companie.

Ați vorbit mai mult de 24 de ore în rețeaua Vodafone, ați adus prejudicii companiei, ați afectat serviciile companiei, a explicat operatoarea de la Telekom.

Abonatul a replicat: cum să vorbesc 25 de ore sau mai mult din 24 pe abonament nelimitat de minute?

Internauţii au reacţionat imediat la această înregistrare şi şi-au dat cu părerea.

Iată ce explică unul dintre ei:

"Abonamentul este destinat pentru uz personal, folosit in interes propriu, nu pentru a fi folosit in a va inscrie in diverse campanii care aduc bunuri sau foloase materiale. In cazul in care nu se foloseste in interes personal, sunt incalcate clauzele contractuale, Clauze specifice: Frauda. citatul este din contractul telekom si am vazut ca si la digi este exact aceeasi fraza, probabi asa scrie si pe contractul orange si vodafone.".

"NELIMITAT inseamna ORICAT si nu-i au voie sa opreasca cartela ! In realitate ''nelimitat'' este limitat. Si eu am o cartela in UE in care imi spune prima saptamana ''nelimitat'', cand in realitate NU MAI MULT DE 3.000 de minute in prima saptamana. DEci, la OPC si nu te lasa, ai dreptate", l-a îndemnat un altul.

 

 

Citește și: