Mulțumim tuturor celor din țară și de peste hotare, care au avut gânduri bune pentru mine și familia mea. Mulțumesc tuturor celor care mi-au transmis mii de mesaje, la care însă nu reușesc să răspund acum. Totul este în ordine, fără traumatisme grave, nici la mine, nici la membrii familiei. Fiți atenți și aveți grijă de voi și de cei dragi vouă”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Adminsitraţiei Prezidenţiale, Igor Ceban, susţine că Igor Dodon, mama acestuia și fiul lui au suferit mai multe traumatisme. Potrivit portalului Unimedia, Ceban a scris pe Facebook că mama lui Dodon a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. „Domnul Președinte a evitat să dezvăluie detalii despre consecințele accidentului, fiindcă nu a vrut să pună accent pe starea sa, dar am aflat că de fapt au fost înregistrate un șir de traumatisme, atât la dumnealui, la coloana vertebrală, cât și la copilul său și mama sa, care a suportat deja o primă intervenție chirurgicală”, ar fi scris Ion Ceban pe pagina sa.

Ceban: „Tentativă la viaţa preşedintelui”

„După toate evidențele care reies din imagini, el a fost mai curând unul înscenat, decât întâmplător și îl tratăm cel puțin ca pe un semnal de avertizare, dacă nu ca pe o tentativă direct la viața şi sănătatea șefului statului”, a mai scris purtătorul de cuvânt al Adminsitraţiei Prezidenţiale.

Şoferul camionului care aparține întreprinderii „Avicola Floreni” era internat luni la Spitalul raional Strășeni, dar a depăşit starea critică. Colegii lui vorbesc despre „un accident stupid”, din cauza vitezei excesive cu care se deplasa coloana prezidențială, scrie Ziarul Naţional, de la Chişinău.

Un angajat al Serviciului de personal din cadrul Fermei, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a precizat jurnaliştilor că șoferul, în vârstă de 40 de ani, s-a ales cu o comoție cerebrală şi are multiple hematoame. „Coloana Președintelui se deplasa cu viteză excesivă. Microbuzul din fața lui a frânat brusc și șoferul nostru tot a frânat, dar a derapat, fiindcă drumul era umed. A fost un accident stupid, care e întors acum așa cum le convine”, au precizat surse din cadrul Fermei avicole.din Floreni.