De profesie actor, Stanoevici a provocat un val de revoltă la adresa sa, atunci când a spus despre cei care au stat la coadă la Paris și Viena, că sunt „agitatori”.

„Sunt grupuri de tineri revoltați pe orice, care, la orice manifestație, indiferent de subiect, ei se vor infiltra ca să intre în conflict”, a spus acesta, după turul I al prezidențialelor. Pe 16 noiembrie, la turul doi, când mii de români stăteau, din nou, la coadă în Diaspora, să voteze, Stanoevici a spus că „lucrurile se desfășoară foarte bine, lumea e bine dispusă, e agreabil, sigur că e de stat (la coadă), dar merită”.

În replică, deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a solicitat premierului Ponta să reanalizeze urgent numirea lui Bogdan Stanoevici și și-a exprimat convingerea că Ponta va renunța la această numire: „Știu deja că Diaspora nu va accepta genul ăsta de șmecherie instituțională și va reacționa puternic, sunt convins că premierul va da repede înapoi. Regula unui stat european este că funcționarul care jignește cetățenii pleacă definitiv – nu primește o rentă călduță și ușor pitită de ochii lumii!”.