Controale stricte la graniţa cu Austria

Controale stricte la graniţa cu Austria

Autorităţile austriece au anunţat că vor introduce controale stricte la frontierele interne, conforme însă cu legislaţia Schengen, începând de la prima oră a zilei de 2 iunie până pe 1 iulie la ora 24.00.

Motivul: Campionatul European de fotbal trebuie să se desfăşoare în condiţii de securitate deplină. Drept urmare, autorităţile române au precizat că reintroducerea controlului la frontierele Austriei nu-i va afecta pe conaţionalii noştri care intenţionează să meargă în Spaţiul Schengen şi, implicit, pe teritoriul austriac. În acelaşi timp, românii care vor călători în această perioadă în Austria şi Elveţia - ţările-gazdă ale Euro 2008, în perioada 7-29 iunie - sunt avertizaţi că trebuie să respecte strict atât legislaţia statelor respective, cât şi scopul pentru care li s-a permis să intre ori să rămână pe teritoriul acestora.

Aceste măsuri survin ameninţărilor lansate, cu aproape o săptămână în urmă, de reţeaua teroristă al-Qaida. „Euro 2008 este o ţintă menţionată de reţeaua teroristă islamistă. Urmărim situaţia cu mare atenţie“, declara, la acea dată, un oficial al poliţiei federale elveţiene.

Câteva mii de români vor merge, în iunie, în cele două state europene, având în vedere faptul că echipa naţională de fotbal a României face parte din grupa C a campionatului alături de Olanda, Italia şi Franţa.

Ne puteți urmări și pe Google News