Evenimentul Zilei > Actualitate > CONTROALE ÎN TRAFIC. Polițiștii au verificat TOATE autocarele care veneau din Turcia. Vezi CE AU GĂSIT
CONTROALE ÎN TRAFIC. Polițiștii au verificat TOATE autocarele care veneau din Turcia. Vezi CE AU GĂSIT

CONTROALE ÎN TRAFIC. Polițiștii au verificat TOATE autocarele care veneau din Turcia. Vezi CE AU GĂSIT

Timp două zile, poliţişti din cadrul Poliției Măgurele - I.P.J. Ilfov au oprit pentru control în trafic toate autocarele care veneau dinspre Turcia, către România, pe șoseaua București-Giurgiu. În trei autovehicule, au fost depistate mărfuri contrafăcute și de contrabandă: peste 12.000 de ţigarete, 30 de kg. de tutun și aproximativ 400 de bunuri din alte categorii.

 Acțiunea polițiștilor din Ilfov a avut loc în zilelele de 09 și 11 aprilie a.c., pe raza localităţii Jilava. După ce au tras autocarele pe dreapta, oamenii legii au verificat călătorii și marfa pe care aceștia o trensportau. În urma controalelor  efectuate în trafic, poliţiştii au descoperit 12.960 de ţigarete, 30 de kg. de tutun, 165 de perechi de încalțăminte sport, 126 de parfumuri și 96 de produse cosmetice, toate fiind provenite din Turcia, pentru care pasagerii care le dețineau, 5 cetăţeni turci și 1 cetățean român, nu au putut prezenta documente justificative.

Pe numele a 2 persoane care se aflau în autocare, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, alte 4 persoane fiind sancționate contravențional conform Legii 12/1990 privind protejarea împotriva unor activități comerciale ilicite.

Toate produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.