Editura Evenimentul si Capital

Contribuția Rise Project la noua victorie a lui Liviu Dragnea asupra dușmanilor săi din PSD. România lui Cristoiu

Autor: | | 4 Comentarii | 15439 Vizualizari

Ședința CexN a marcat o nouă victorie a lui Liviu Dragnea asupra dușmanilor săi din partid, mult mai mulți decît Puciștii autodeclarați. Cu un scor zdrobitor – 53 la nouă - doi dintre cei mai importanți lideri ai PSD – Adrian Țuțuianu, șeful puternicei organizații județene Dîmbovița, și Marian Neacșu, secretarul general al partidului, au fost excluși din PSD. Liviu Dragnea a supraviețuit unei noi tentative de lovituri de partid.

Cum se explică asta?

E vorba de un miracol?

În nici un caz.

E vorba de nerozia dușmanilor săi din partid, din Sistem, din presă, din Politică. Vineri, 2 noiembrie 2018, Liviu Dragnea anunță de la Palatul Parlamentului convocarea pentru luni, 5 noiembrie 2018, a unei ședințe a CExN avînd drept principală temă propunerile PSD pentru ASF și CNA. Știindu-se cîte ceva despre discuțiile din partid, anunțul stîrnește imediat o mulțime de profeții între care se numără și cea potrivit căreia reuniunea are drept principal scop sancționarea rebelilor din partid.

Moara de dat cu părerea începe să macine, chiar dacă grăunțele nu sînt chiar atît de multe. Vor fi sau nu sancțiuni? Oameni din Gruparea lui Liviu Dragnea intervin public sîmbătă pentru a susține că e nevoie de sancțiuni. Unul dintre cei vizați e Adrian Țuțuianu. Acesta a fost lucrat ca la carte de Gruparea lui Liviu Dragnea. O serie de înregistrări de la întîlnirile fără presă ale liderului de Dîmbovița cu primari și activiști PSD din județ sînt date publicității. Slobod la gură, Adrian Țuțuianu nu-și iartă colegii. Numai că Adrian Țuțuianu nu și-a bîrfit colegii în direct la tv, ci într-un cadru restrîns. Transformarea unor vorbe spuse în cadrul restrîns în vorbe spuse la televizor e opera dușmanilor săi din PSD. Stupefacția celor ce se trezesc terfeliți la televizor e urmată de indignare. Operațiunea trimite la Operațiunile prin care fosta Securitate îi lovea pe dizidenți. Adrian Țuțuianu a fost cel care a inițiat Puciul și cel care a contactat pe nemulțumiți pentru a-l debarca pe Liviu Dragnea. E un lider PSD de forță, unul dintre baronii partidului. Numai printr-o astfel de Operațiune Adrian Țuțuianu putea fi debarcat. Publicarea, repet, publicarea înregistrărilor îl pune rău pe Adrian Țuțuianu cu ceilalți lideri ai Partidului. În același timp ea le dă un ghiont și liderilor respectivi. Sub pretextul că sînt date publicității, spusele lui Adrian Țuțuianu devin publice vorbe pe care AdrianȚuțuianu nu le-ar fi spus în veci la televizor. Plecînd de la declarațiile celor din camarila lui Liviu Dragnea, sancționarea unor lideri PSD devine o axiomă. Devine o axiomă și teza că sancționarea va fi operațiune riscantă pentru Liviu Dragnea. Presa dușmană lui Liviu Dragnea invocă un mesaj pe care dizidenții din partid i l-ar fi trimis lui Liviu Dragnea. Să nu cumva să treacă la sancțiuni că ei, dizidenții, își vor da demisia în bloc. Ca de obicei, vîrful de lance al campaniei în numele Puciștilor e Realitatea tv, postul care-i face zilnic pedichiura lui Klaus Iohannis.

Duminică 4 noiembrie 2018, sub un titlu împrumutat de la tăierea porcului – Se ascut cuțitele în PSD – Realitatea tv anunță în deplinătatea facultăților mintale:

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, puciștii i-au transmis sîmbătă șefului PSD că își vor da cu toții demisia dacă vreunul va fi exclus la ședința convocată de Dragnea pentru luni, la ora 12.00.”

Textul cu avertismentul transmis lui Liviu Dragnea e preluat, după Realitatea tv, și de alte site-uri special concepute și special finanțate pentru răspîndirea de știri în buna tradiție a lui Caracudi din Cișmigiu.

Se creează astfel în preajma ședinței de luni o atmosferă de tensiune tipică momentelor cu deznodămînt imprevizibil. Luînd în serios fonfleul cu avertismentul, mulți se așteaptă ca la ședință Puciștii să-l dea gata pe Liviu Dragnea.

Presa trăiește din conflicte, din războaie și mai ales din dramatizarea realității cu punctul culminant în dramatizarea fleacului. În cazul ședinței de luni nu e vorba numai de această exagerare din motive de tiraj și rating a confruntării din PSD. Liviu Dragnea e de ceva vreme cam la o săptămînă o dată declarat decedat politic. Liviu Dragnea e deja istorie; Liviu Dragnea e pe marginea prăpastiei. Liderul PSD și-a schimbat în bine atitudinea față de fătucele din presă care vin cu întrebarea în gură, ca și cum ar avea-o în poșetă, pusă de șefi la plecarea din redacție. Pînă nu demult amabilitatea întruchipată chiar și în momentele cînd oricărui om normal îi era limpede că fătucele sînt nu numai analfabete, dar și obraznice (obraznice cu politicienii dușmani ai patronilor postului, cu ceilalți sînt mieroase, iar cu șefii din redacții de-a dreptul slugarnice), Liviu Dragnea a devenit agresiv, în stilul lui Traian Băsescu. Prima sa încercare de a răspunde fătucelor cu aceași monedă a fost pentru presa noastră de doi lei un prilej de a face psihologie fără să-și dea seama. Imediat presa dușmană lui Liviu Dragnea a văzut în replicile dure date fătucelor un om descumpănit, care nu se mai poate controla, deoarece e în marginea sfîrșitului.

Cultivarea unui Liviu Dragnea terminat, scos din joc, dat din prepeleacul șefiilor face parte din campania de prezentare a sa drept un lider lesne de doborît.

Simona Halep - Taylor Townsend se joacă ACUM la Miami. LIVE VIDEO

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI