Dar chiar dacă nu va fi, chiar dacă în culise se vor face alte jocuri (ceea ce nu cred, jocurile fiind făcute în favoarea sa din clipa cînd i s-a spus să-și depună candidatura și să se plîngă la CEDO), votul din Comisie e un succes uriaș al Codruței Kovesi, un moment care o propulsează drept vedetă în plan european.

Mai ales că el vine după o audiere publică, transmisă în direct de televiziunile din România.

Și dacă ne gîndim la cît de sensibili sînt românii la imaginea pe plan european, la ce se face și se drege nu numai la Bruxelles, dar și la Paris, la Berlin, așa cum pe vremea lui Stalin leșinau la vestea că un român a devenit vedetă la Moscova, e ușor de priceput că votul din Comisia LIBE are și va avea mai departe efecte colosale în România. Printre ele se numără și confirmarea spectaculoasă a tuturor abuzurilor comise de DNA sub conducerea Codruței Kovesi, a tuturor aberațiilor de pe vremea Binomului. Dacă fosta șefă a DNA, acuzată în România de abuzuri pentru care întraltă parte ar fi fost demult la închisoare, nu numai că n-a ajuns, după demitere, procuroare de provincie, de unde a plecat și unde – între noi e vorba-îi e locul, dar mai mult a obținut victorii după victorii în drumul către funcția de procuror șef al Parchetului European, înseamnă că tot ce s-a scris și s-a spus despre abuzurile, dar și despre incompetențele ei în România, au fost produsul implicării Penalilor.

Jurnaliștii care au criticat-o sînt slugi ale corupților, în timp ce jurnaliștii care i-au făcut un masaj nerușinat cu limba – Gabriel Liiceanu, Cristian Tudor Popescu, Rareș Bodan, Ioana Ene Dogiu și Dan Tapalagă, ca să-i enumerăm doar pe cei mai harnici – sînt întruchiparea virginității morale și a profesionalismului absolut.

După spectacolul de sunet și lumini, pentru că audierea în Comisia LIBE asta a fost, un spectacol și nici nu pu tea fi altfel, virtuțile unui procuror nu se verifică prin întrebări și răspunsuri puse de ageamii, acompaniate de urale sau huiduieli (e ca și cum un pilot de vînătoare și-ar da examenul la Comisia de Cultură a Parlamentului), ci în fața unor specialiști, am fost sunat de Petriana Codruț, de la Mediafax (nu scriu directoare, ca să nu se creadă că mă dau mare), pentru a răspunde unor întrebări despre rezultatele audierii. Întrebările și răspunsurile au fost publicate pe site-ul Mediafax încă de marți seara, sub titlul Ion Cristoiu: Kovesi este Simona Halep a penalului. Chiar din prefața la interviu, selectată de agenție, declaram:

„Dacă luăm celălalt plan, al impresiei din ţară, pot să spun cu deplină responsabilitate că, indiferent de rezultat, Kovesi este Simona Halep a României”.

Marți seara, am ținut să precizez, indiferent de rezultat, deoarece nu știam rezultatul votului de a doua zi. Era o prudență exagerată, ivită din credința că în Istorie totul e posibil.

În realitate, eram sigur că votul îi va fi favorabil.

Și dintr-un motiv simplu.

Și eu, dacă aș fi fost europarlamentar străin, aș fi votat pentru Codruța Kovesi.

Și nu neapărat, pentru că așa mi s-a spus, ci pentru că imaginea Codruței Kovesi, care mi s-a prezentat mie, europarlamentar străin, a fost cea a unei Luptătoare neînfricate împotriva Corupției.

Un arhanghel Gabriel cu fustă dînd cu sulița în balaur.

Că aceasta e imaginea la care s-a lucrat ne dovedește textul delirant al lui Cristian Tudor Popescu la Digi24, SRI tv 1. Nu reproduc din el, pentru că nu e nevoie. Ajungi să citești ce se scria în presa comunistă despre tînărul Nicolae Ceaușescu față în față cu Zbirii de la Siguranță și cu Călăii de la procesul de la Craiova.

Codruța Kovesi nu mai e acum Tutankamon. E o luptătoare de la Termopile, plină de cicatrici pînă și pe picioare. Nare varice; are cicatrici. De la sulițele corupților.

Un europarlamentar străin știe despre Codruța Kovesi ceea ce i s-a oferit de presa internațională. Despre J.F. Kennedy, taică-său, bogatul șef de Clan, a spus cînd Clanul decide ca play boyul să candideze :

„O să-l vindem pe John ca pe corn flakes.”

Astfel s-a transpus în practică învățătura lui Joe Kennedy, tatăl lui J.F.K. și șef al Clanului:

„Amintește-ți că important nu e ceea ce ești, ci ceea ce cred oamenii despre tine că ești”.

În cazul Codruței Kovesi, străinii nu știu ce e în realitate fosta șefă a DNA, altfel spus ceea ce știm noi, românii. Ei știu ceea ce le-a oferit și le oferă presa străină.

Și ce le-a oferit pînă acum presa străină?

Că România a încăput pe mîna Penalilor din PSD, conduși de Penalul Penalilor, Liviu Dragnea.

Că acești penali, pentru a-și face mendrele, atacă Bruxellesul, care încearcă să-i potolească, dar mare lucru nu poate.

Acești penali și-au luat drept țintă pe Arhanghela Arhanghelilor, ce mai încolo și încoace, Arhangheloaia, Codruța Kovesi.

Și prin manevre murdare, sprijiniți și de presa corupților, cu care se luptă presa cinstiților, în genul Realitatea tv, Digi tv și alte unități ale Diviziei Presă, Penalii au reușit s-o dea jos pe Codruța Kovesi de la șefia DNA, ca să scape ei de cătușe.

Ea însă nu s-a lăsat, și iat-o candidînd pentru postul de procuror șef european nu pentru scaun, nu pentru lovele, ci pentru a doborî acum Balaurul corupției europene.

Și în clipa cînd ea și–a depus candidatura, Regimul corupt, Penal, antieuropean de la București, s-a năpustit asupra ei ca s-o blocheze. Secția pentru investigarea infracțiu nilor din Justiție, aflată la cheremul lui Liviu Dragnea, a convocat-o chiar cînd se pregătea să meargă la Bruxelles. A convocat-o vineri, 15 februarie 2019. Sîntem în 28 februarie 2019. De atunci au trecut 13 zile. Ați mai auzit ceva de dosar? S-a mai făcut ceva la el? Nu s-a făcut nimic. Nici nu știi ce să crezi. E scenariu sau e prostie? Pentru că normal ar fi fost ca ancheta să continue. Cum n-a continuat, sîntem tentați să credem că a fost o diversiune creată pentru a adînci imaginea de hărțuire a Codruței Kovesi de către Regimul de la București. Pentru străini nu contează astfel de subtilități. Contează că tocmai cînd era pe cale să fie aleasă e citată la Secție. Să adăugăm acestei nerozii și altele, de la convocarea pentru a o acuza a Elenei Udrea din Costa Rica pînă la fonfleul cu casele din America, lansat exact în ziua cînd Codruța Kovesi era audiată în Comisia LIBE.

Unul dintre temeiurile imaginii de luptătoare a Codruței Kovesi a fost dat de imaginea actualului regim de regim care vrea să îngenuncheze Justiția de dragul corupților. Ce face Guvernul exact cînd Codruța Kovesi căuta să convingă Europa că e victima Corupților din România care au pus gînd rău Justiției? Dă o OUG care scoate din minți pe magistrați, interpretată ca un nou pumn în gură dat Justiției. Magistrații ies în stradă sau fac grevă. Presa străină își exprimă indignarea. OUG e opera lui Tudorel Toader. Secția e sub comanda lui Tudorel Toader. Cel care a declanșat campania de contestare românească a candidaturii a fost Tudorel Toader. Tudorel Toader apare drept agentul electoral al Codruței Kovesi. O face numai din nerozie?