Contraceptive de care nu ați mai auzit

Contraceptive de care nu ați mai auzit

Cu trei mii de ani în urmã, în Egipt și India, se credea cã excrementele animalelor sfinte (crocodil sau elefant) introduse în vagin exact înainte de actul sexual previn sarcina.

Deși mirosul constituia fãrã îndoialã o încercare, aciditatea excrementelor exercita, într-adevãr, o acțiune spermicidã, eficiența fiind totuși variabilã. Mult mai târziu, în Evul Mediu, a început sã prevaleze superstiția, astfel încât se foloseau amulete din...cerumen de catâr, testicule de nevãstuicã sau o coastã de pisicã neagrã. Amuletele erau purtate de femei pentru a nu putea concepe. În secolul al XVIII-lea, Casanova recomanda numeroaselor sale iubite introducerea în vagin a unei jumãtãți de lãmâie, ca metodã de prevenire a sarcinii.

Imaginație fără limite

Cu câteva mii de ani în urmã, chinezii beau plumb sau mercur, riscând sã devinã sterili pe viațã sau chiar sã moarã. Utilizatã secole de-a rândul ca o barierã spermicidã, o bucatã de lemn cu șase laturi a fost eliminatã din uz în anii '30, ca "instrument de torturã" pentru femei.   

Ne puteți urmări și pe Google News

În ciuda apariției pilulei contraceptive și a varietãții de prezervative disponibile pe piață, oamenii încã își mai folosesc imaginația pentru a se proteja de sarcini nedorite. De exemplu, în anii '90, în Australia se foloseau ambalaje de la batoanele de ciocolatã pe post de prezervative!