Evenimentul Zilei > Actualitate > Contrabandă uriașă cu țigări prin portul Constanța. Comportament agresiv al jandarmilor
Contrabandă uriașă cu țigări prin portul Constanța. Comportament agresiv al jandarmilor

Contrabandă uriașă cu țigări prin portul Constanța. Comportament agresiv al jandarmilor

Trei constănțeni au fost reținuți de procurorii DIICOT Constanța pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și constituire de grup infracțional organizat după ce au incercat să introducă în țară, prin portul Constanța, un container în care ascunseseră 500.000 de pachete de țigări în valoare de peste 2 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au stabilit că mai multe persoane, constituite într-un grup infracțional organizat, au folosit la vamă documente comerciale și de transport falsificate pentru introducerea în țară, prin portul Constanța Sud Agigea a unui container, declarând că au importat clorură de vinil (polimeri). În realitate, containerul conținea 10 milioane de țigarete, potrivit anchetatorilor.

Marfa de contrabandă a fost descoperită de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime în urma unui control efectuat în Portul Constanța Sud Agigea, în data de 24 mai. După extinderea cercetărilor și adunarea probelor, procurorii DIICOT Constanța împreună cu polițiștii judiciariști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime au efectuat, miercuri, un număr de  percheziții domiciliare, în Constanța.

Descinderile au avut loc la sediul unei firme, la un punct de lucru și la domiciliu. În urma perchezițiilor au fost ridicate două  laptop-uri, stickuri de memorie, șase telefoane mobile, cinci  cartele SIM, resturi vegetale cu aspect de cannabis, două grindere, un cântar electric de precizie, precum și sumele de 150 de euro și peste 4.600 de lei.

Trei persoane, suspecte, au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime în vederea audierii. Procurorii DIICOT Constanța au dispus reținerea celor trei, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentate Tribunalului cu Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii de la Crima Organizată din port au fost sprijiniți logistic și informatic de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanța. La perchezițiile, de miercuri, efectuate în Constanța la un punct de lucru din piața Griviței, paza a fost asigurată de mascații Grupării Mobile de Jandarmi Constanța. Aceștia au avut un comportament agresiv față de persoanele care treceau prin față, vorbind urât și împingându-le brutal de pe trotuar pe stradă. Ulterior, în urma sesizărilor, șeful Grupării Mobile de Jandarmi Constanța și-a cerut scuze în numele subalternilor fără a spune însă dacă au fost sancționați.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: