O patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău a observat cu ajutorul aparaturii din dotare, pe raza localităţii Teceu Mic, jud. Maramureş,  trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat către un imobil din apropiere.

Imediat a fost anunţată echipa de intervenţie care s-a deplasat către imobilul respectiv, unde a fost identificat proprietarul acestuia ca fiind Anton B., de 39 ani. Pe timpul efectuării verificărilor, în interiorul unei anexe (garaj) care aparţine imobilului respectiv s-au auzit mai multe voci fapt pentru care lucrătorii noştri au procedat la verificarea acesteia. În momentul în care poliţistul de frontieră s-a apropiat de anexă din aceasta au fugit trei persoane care s-au retras pe teritoriul ucrainean, profitând de zona împădurită şi întuneric, fapt pentru care au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin. În garaj au fost descoperite trei raniţe în care se aflau mai multe pachete care conţineau un material solid de culoare maronie, chihlimbar.
Bărbatul împreună cu pachetele descoperite a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în urma inventarierii au rezultat 48 de pachete care conţineau cantitatea de peste 26 kg de material solid de culoare maronie şi anume 5.974 bucăți.

https://youtu.be/lrV4CRHgfE8

Materialul descoperit a fost înaintat spre expertiză către Centrul Gemologic Român, iar în data de 22 decembrie a.c., citește mai departe pe evz.md