Continuările la "Avatar" vor asigura sute de locuri de muncă

Continuările la "Avatar" vor asigura sute de locuri de muncă

James Cameron va crea sute de locuri de muncă prin filmarea celor două continuări ale "Avatarului".

Chiar dacă primul film din seria "Avatar" a avut cele mai mari încasări din lume, în jur de 2.8 miliarde de dolari, James Cameron este de neoprit, vrând să ducă până la capăt povestea incredibilă de pe planeta Pandora.

"Filmăm două lungmetraje unul după altul, aşa că lucrez nu la unul, ci la două scenarii, care vor completa primul film. Nu va fi chiar o trilogie, mai degrabă un fel de arc cu caracter global. Sunt foarte încântat de acest lucru", a mărturisit regizorul pentru Fox News.

Locurile de muncă generate vor fi binevenite mai ales pentru artiştii specializaţi în efecte vizuale, deoarece cei mai mulţi dintre ei sunt şomeri. "Vor exista foarte multe locuri de muncă disponibile. Momentan se produce o suprasaturare a artiştilor specializaţi în efecte vizuale, întrucât foarte mulţi nu au deocamdată un job. Se va lucra astfel cu oameni talentaţi", a spus Peter Gend, profesorul de efecte speciale de la Institutul de Artă din California.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jon Landau, co-producătorul lui James Cameron la filmul "Avatar", anticipează că în jur de 700 de locuri de muncă vor fi create pe timpul realizării celor două continuări, preconizate a fi mai bune decât primul lungmetraj din serie.

După ce primul "Avatar" a fost desemnat drept "filmul cu cele mai mari încasări din lume", era de aşteptat ca măcar o continuare a sa să apară. Regizorul James Cameron simte totuşi presiune pe umerii săi, realizând nu unul, ci două filme consecutiv: "Există întotdeauna anumite aşteptări. A trebuit să mă confrunt cu ele după ce am terminat «Terminatorul» în 1984. Am avut succes cu el şi dintr-odată mă întrebam «acum ce urmează? ». Meseria mea este să iau publicul şi să îl conduc într-o călătorie minunată şi să îl distrez", a spus Cameron jurnaliştilor de la Fox News.

"Următorul lucru pe care îl fac după ce mă aşez pe scaun şi scriu, este să mă gândesc la Pandora. Nu mă gândesc la lucruri precum «covorul roşu». Mă gândesc la personajele care au propria viaţă", a continuat regizorul.

"Filmăm două lungmetraje unul după altul, aşa că lucrez nu la unul, ci la două scenarii, care vor completa primul film." JAMES CAMERON, regizor

PREMIERE

"Avatar 2" şi "Avatar 3" vor fi lansate în 2014, respectiv 2015, potrivit publicaţiei Hollywood Reporter

Cele două lungmetraje vor fi superioare primului "Avatar", întrucât tehnologia folosită va fi mai avansată: "Pentru «Avatar 2», ceea ce mă interesează momentan mai mult este să readuc cinematografele la un alt nivel. Am ajuns să filmăm 48 sau chiar 60 de cadre pe secundă, difuzând imaginile la această viteză. Astfel, vom elimina anumite elemente vizuale care creează oamenilor probleme. Nu le va mai fi rău atunci când vor urmări lungmetrajul", a declarat regizorul pentru Hollywood Reporter.

Locul în care se filmează cele două lungmetraje din seria "Avatar" este plaja din Manhattan, unde au fost realizate şi celebrele "Iron Man", "Medium" sau "CSI: Miami". "Locul ne oferă posibilitatea de ne extinde. Dacă avem nevoie de mai mult spaţiu pentru acţiune, îl obţinem", a precizat producătorul Jon Landau.

Anumite scene din "Avatar" au fost realizate în Noua Zeelandă, dar Cameron a declarat luni că nu e sigur dacă va repeta această experienţă sau nu. Nu este confirmat însă dacă James Cameron va apela la efectele speciale furnizate de compania WETA (deţinută parţial de colegul de breaslă al creatorului "Titanicului", Peter Jackson - n.r.), cum a făcut-o în cazul primului lungmetraj.

Atât "Avatar 2", cât şi "Avatar 3" vor conţine elemente noi-nouţe. Vor avea secvenţe de pe iubita planetă Pandora, dar şi mari surprize: acţiunea se va desfăşura şi sub apă. "«Avatar 2» va lua publicul şi îl va duce sub apă", le-a spus actriţa Michelle Rodriguez celor de la Associated Press. "Va fi extraordinar", a promis ea.

Potrivit Hollywood Reporter, cineastul James Cameron a semnat un contract cu marea companie americană 20th Century Fox, pentru a realiza "Avatar 2" şi "Avatar 3", care vor fi lansate în 2014, respectiv 2015.

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/cRdxXPV9GNQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

CONVERSIE

"Titanic", varianta în 3D

Fox News anunţă că filmul de succes al lui Cameron din 1997, "Titanic", va fi relansat pe piaţă într-un nou format 3D. "Este un pic frustrant, căci ar fi fost aşa de uşor să filmăm atunci «Titanic » 3D, dacă am fi avut camere speciale şi mai multe cinematografe", a spus James Cameron.

"Este greu totuşi să converteşti filmul în 3D. Nu îmi place procesul, dar o să mă bucur de rezultate. Am cheltuit milioane de dolari ca să creăm o maşină a timpului, să ne ducem în trecut şi să filmăm direct 3D, dar nu a mers", a glumit regizorul.

De altminteri, cineastul şi-a afirmat de mai multe ori ura pentru filmele 2D care au fost convertite în 3D în post-producţie.