Coreea de Sud dorește să interzică consumul de carne de câine și să pună capăt controversei legate de obiceiul străvechi. Gradul de conștientizare a drepturilor animalelor a crescut. Practica coreeană de a mânca câini a atras critici din străinătate pentru cruzimea sa, dar a existat și o opoziție tot mai mare acasă, în special din partea generației mai tinere.
Consumul cărnii de câine va fi interzis în Coreea de Sud, un obicei străvechi criticat în contextul creșterii gradului de conștientizare a drepturilor animalelor. Organizațiile pentru protecția animalelor a considerat obiceiul drept un act de cruzime.
„Este timpul să punem capăt conflictelor sociale și controverselor legate de consumul de carne de câine prin adoptarea unui act special care să le pună capăt”, a declarat Yu Eui-dong, șeful politic al Partidului Puterea Populară de guvernământ, la o întâlnire cu oficiali guvernamentali. și activiști pentru drepturile animalelor.
Guvernul și partidul de guvernământ vor introduce un proiect de lege anul acesta pentru a impune interdicția. Este de așteptat ca proiectul de lege să treacă prin parlament.
Consumul cărnii de câine era o datină străveche
Ministrul Agriculturii Chung Hwang-keun a declarat la întâlnire că guvernul va implementa rapid o interdicție și va oferi sprijin maxim posibil celor din industria cărnii de câine pentru a-și închide afacerile care o comercializau. Prima doamnă Kim Keon Hee a fost o critică vocală a consumului de carne de câine și, împreună cu soțul ei, președintele Yoon Suk Yeol, a adoptat câini fără stăpân.
Legile împotriva cărnii de câine au eșuat în trecut din cauza protestelor celor implicați în industrie și a îngrijorării cu privire la mijloacele de trai ale fermierilor și proprietarilor de restaurante. Interdicția propusă va include o perioadă de grație de trei ani și sprijin financiar pentru ca întreprinderile să renunțe la producția și comercializarea cărnii de câine. Potrivit datelor guvernamentale, există aproximativ 1.150 de ferme de reproducție pentru câini, 34 de abatoare, 219 companii de distribuție și aproximativ 1.600 de restaurante care servesc câini.
Un sondaj Gallup Korea de anul trecut a arătat că 64% din sud-coreeni s-au opus consumului de carne de câine. Sondajul a constatat că doar 8% dintre respondenți au mâncat câine în ultimul an, în scădere față de cât erau în 2015 - 27%, potrivit Reuters.
În secolul 21, consumul cărnii de câine este permis în China, Indonezia, Nigeria, Elveția, Vietnam și India.