Zvonurile din ultima vreme, conform cărora consulul urma să fie rechemat în ţară au fost infirmate de ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu. Acesta a declarat că "în acest moment, nu se pune problema rechemării, în sens diplomatic, a consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, al cărui nume a fost implicat în scandalul DGIPI".

Diaconescu a mai precizat că "fiecare cetăţean este dator să răspundă în faţa legii şi a instituţiilor statului".

Dinu, marotor al DNA

În ceea ce priveşte argumentaţia oferită de Guvern, legată de chemarea lui Dinu la Bucureşti, "motivul solicitării este legat de clarificarea situaţiei cu privire la listingul telefonic invocat în cadrul anchetei aflate în curs de desfăşurare la DGIPI".

În această seară, s-a anunţat că Dinu este citat ca martor al DNA.

Numele lui Dinu a apărut în achetă după ce ar fi cerut informaţii pentru cumnatul său, ministrul Sănătăţii. Datele ar fi fost oferite de fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, sub forma unei liste detaliate a unor convorbiri telefonice. În plus, Şerban ar fi încercat să afle şi identitatea titularului postului telefonic de la care s-au efectuat apelurile. Utilizatorul era suspectat că l-ar fi ameninţat pe ministrul Sănătăţii.


Băsescu: "Doi ş'un sfert este o instituţie îmbâcsită"

În agenda de astăzi a şefului statului s-a aflat şi întâlnirea cu conducerile MAI şi DGIPI.

Legat de activitatea de la "Doi ş'un sfert", preşedintele a menţionat, în acest weekend, că aceasta este o "instituţie neperformantă, îmbâcsită", a cărei reformare este necesară. După finalizarea întâlnirii organizată sâmbătă, la Buşteni, cu preşedinţii Consiliilor Judeţene, Băsescu s-a pronunţat în vederea menţinerii acestei instituţii, nefiind de acord cu propunerile de desfiinţare.

CITIŢI ŞI:

Băsescu: „Unde-i crima lui Popoviciu?”

Cutremur la Ministerul de Interne

Miliardarul Popoviciu, reţinut de DNA

Protagoniştii scandalului din MAI