Constantin Ana, vicepreședintele PSD Dâmbovița, a lansat, joi, acuzații la adresa liderului județean Rovana Plumb. Aceasta este că ar fi schimbat din pix numărul delegaților la Congres.

„Inca o mostra de democratie marca Plumb!!! Vineri, 21 iunie 2019, la sediul Organizatiei Judetene PSD Dambovita, a fost convocata o sedinta a Comitetului Executiv. Fara sa mai discutam despre faptul ca acel Comitet Executiv s-a transformat brusc in Conferinta Extraordinara, ceea ce conteaza este faptul ca in acea sedinta s-a aprobat lista delegatilor la Congresul PSD din 29.06.2019!

Spre surprinderea noastra totala, am constatat astazi ca o buna parte din persoanele nominalizate si aprobate vineri (aproape statutar!) in CEX, nu se mai regasesc pe lista finala a delegatilor! Astfel Pucioasa, de la 5 delegati la Congres a ramas cu 2, iar Titu (organizatie prietenoasa familiei Plumb) a primit 9 delegati in loc de 3 in varianta aprobata!!! Iar asta este doar un simplu exemplu!

De ce?! Pentru ce?! Aveti nevoie de masa de manevra?! Spuneti doamna Plumb si domnule Plumb!!! Chiar trebuie sa ne umiliti permanent?! Cat credeti ca mai suportam mizeriile voastre?!!! Stimati membri de buna credinta ai PSD, la Dambovita lucrurile au scapat total de sub control!!! Iar Statutul Partidului probabil se regaseste la toaleta pe post de hartie igienica!!!”, a scris primarul PSD pe pagina sa de Facebook.

Organizația PSD Dâmbovița o susține la șefia PSD pe Viorica Dăncilă și va avea 143 de delegați la Congres. Viorica Dăncilă nu mai este singură în cursa pentru cea mai importantă funcție din PSD, cea de președinte. În ultima zi de depunere a candidaturilor au mai apărut trei social-democrați care aspiră la șefia partidului. Este vorba despre Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.         

Pentru funcția de președinte executiv s-au înscris patru persoane: vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, primarul Sectorului 5 Daniel Florea și deputatul Sorin Bota. Aici, favorit rămâne Daniel Suciu.

În ceea ce privește funcția de secretar general, concurența este foarte mare: președintele PSD Brașov-Marius Dunca; fostul secretar general, revocat după condamnarea lui Liviu Dragnea-Codrin Ștefănescu, liderul TSD-Gabriel Petrea, Felix Stroe, Rodica Nassar și Mihai Fifor. Deși Marius Dunca a plecat din pole position, strategii PSD fideli președintelui interimar cred că Mihai Fifor este mai potrivit pentru această funcție. Potrivit surselor EvZ, Marius Dunca este considerat un personaj cvasi-anonim și fără forța necesară acestei funcții. În afară de asta, Codrin Ștefănescu are încă multe organizații fidele, dar și unele care stau în espectativă, iar social-democrații nu vor să riște să se trezească cu „omul lui Dragnea” numărul trei în partid.