Evenimentul Zilei > Politica > Constanţa-Elevi sancţionaţi drastic după ce s-au bătut în şcoală
Constanţa-Elevi sancţionaţi drastic după ce s-au bătut în şcoală

Constanţa-Elevi sancţionaţi drastic după ce s-au bătut în şcoală

Două eleve de la o şcoală din judeţul Constanţa au fost sancţionate cu scăderea notei la purtare şi eliminarea de la cursuri, după ce s-au încăierat, cărându-şi pumni şi picioare, în sala de clasă şi, ulterior, în drumul spre casă. Colega care le-a filmat a primit aceeaşi pedeapsă.

„Păruiala” celor două colege de clasa a VIII-a ar fi rămas fără ecou dacă o altă elevă nu le-ar fi înregistrat cu telefonul mobil. Incidentul a avut loc în urmă cu două zile, când, în pauza de la ora 11,00, cele două eleve s-au luat la ceartă după ce una dintre ele a râs de coafura celeilalte. S-au încăierat în clasă, s-au trântit pe jos, cărându-şi pumni şi picioare, în văzul colegilor amuzaţi. „Acest eveniment nu a fost anunţat profesorului de serviciu, profesorului diriginte, coordonatorului de structură sau oricărui alt cadru didactic” spune purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

După terminarea orelor, cele două eleve au continuat bătaia pe stradă, în drumul spre casă. Abia au putut fi despărţite de un coleg, speriat că victima ar putea fi grav rănită. “Membrii Consiliului profesoral ai şcolii au decis, astăzi, sancționarea celor trei elevi implicați în incident cu scăderea notei la purtare la 7 (șapte) și eliminarea de la cursuri pentru o perioadă de trei zile. Pentru ceilalți elevi din clasă, care au fost martori la incident și  nu au anunțat profesorii, s-a propus scăderea notei la purtare la 9 (nouă), rămânând ca situația să se schimbe în funcție de evoluția fiecărui elev până la sfârșitul semestrului” precizează Cristina Ivan.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.