Cel care a descoperit „subterfugiul” prin care scumpirea căldurii a fost „sărită” în campania electorală pentru alegerile locale este consilierul PNL, Victor Constantin. Solicitarea RADET a fost înaintată la CLM Constanţa, potrivit directorului Regiei, Liviu Popa, în luna mai. „De ce această majorare nu s-a făcut în luna mai, aşa cum a  depus directorul RADET  hârtia la primărie ? A fost amânta până în luna iulie, a fost nevoit să depună o nouă hârtie cu număr de intregistrare din 1 iulie. Să ne spună domnul primar de ce această majorare nu s-a făcut în şedinţa din luna mai?“,  a fost interpelarea consilierului Victor Constantin.

Deranjat de „tonul domnului consilier”, primarul Decebal Făgădău a dat de înţeles că RADET e în subordinea CLM şi nu a primăriei Constanţa. Iar în luna Comisiile s-ar fi întrunit doar pentru probleme urgente.  Primarul a fost, însă, mai mult decât de acord cu un consilier PMP care a propus în şedinţă subvenţionarea gigacaloriei pentru lunile de vară. Directorul economic al primăriei Constanţa, Marcela Frigioiu era pregătită deja cu „impactul financiar” suportat de administraţia locală, 5,5 milioane de lei. S-a votat astfel majorarea tarifului la 430 de lei pentru apa caldă.

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a explicat ulterior că CLM a decis subvenţionarea diferenţei, pentru apa caldă. Mai exact, constănţenii plătesc tot 411 lei în această vară.  „Avem sume suficente în bugetul local pentru a acoperi această diferenţă la apa caldă de la 430 la 411 lei şi cel mai probabil în luna septembrie, sau la începutul lunii octombrie voi propune consilierilor o politică tarifară şi o subvenţionare a preţului gigacalorie. Nu vă ascund că în sezonul rece îmi doresc să menţin preţul de 250 de lei” a explicat primarul într-o conferinţă de presă.