Conspiraţie dată în vileag de un tablou celebru

Conspiraţie dată în vileag de un tablou celebru

Viasat History prezintă astăzi, de la ora 23.00, un film documentar, realizat de regizorul Peter Greenaway, despre capodopera lui Rembrandt.

Documentarul "Rechizitoriul lui Rembrandt" (Olanda, 2008) îşi propune să elucideze misterele ce au înconjurat multe secole pictura "Rondul de noapte", dar şi motivul pentru care pictorul acestei opere şi-a pierdut averea, devenind sărac şi singur.

Numită iniţial "Compania căpitanului Frans Banning Cocq şi a locotenetului Willem van Ruytenhurch", opera de artă (finalizată în 1642) le-a dat de gândit cercetătorilor datorită indiciilor ascunse şi a mesajelor codate pe care le conţine. Obligată să lucreze în bordel

Se pare că artistul a folosit acel tablou pentru a da în vileag o conspiraţie criminală împotriva celor din clasa conducătoare a Amsterdamului. În pictură este înfăţişată o tânără, identificată ca fiind vecina lui Rembrandt şi fiica nelegitimă a lui Rambout Kemp (unul dintre cei care apar în pânză), care a fost obligată să lucreze într-un bordel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Producţia, difuzată pe Viasat History, de la ora 23.00, încearcă să explice totul: întâmplările, motivul, conspiratorii, criminalii, cele 50 de indicii şi deznodământul.

Realizatorul documentarului este Peter Greenaway, preocupat vreme de câţiva ani de misteriosul tablou şi de viaţa lui Rembrandt. În 2007, Greenaway a lansat filmul "Rondul de noapte", iar în 2008 a revenit cu un documentar, unde Rembrandt are rol de procuror, judecător şi detectiv.

În documentarul "Rechizitoriul lui Rembrandt", Greenway mai dezvăluie şi de ce bogatul pictor şi-a pierdut averea şi faima în numai 15 ani, ajungând sărac, singur şi dezonorat.

<iframe title="YouTube video player" width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/ZSAg5EqgiMI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>