Evenimentul Zilei > Economie > Consilierul lui Isărescu spune că nu toată lumea poate cere amînarea ratelor
Consilierul lui Isărescu spune că nu toată lumea poate cere amînarea ratelor

Consilierul lui Isărescu spune că nu toată lumea poate cere amînarea ratelor

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu, a anunțat, într-un interviu acordat jurnalistului  Horia Ivanovici, că nu toată lumea poate cere amânarea ratelor! Cei care solicit acest lucru trebuie să aducă băncilor dovezi.

Ratele vor putea fi amânate pentru 9 luni, însă acest lucru ar trebui luat în considerare de către cetățeni doar în situații excepționale, crede Vasilescu. „La această oră deciziile Guvernului nu au fost aflate, s-a vorbit doar pe surse. Așteptăm decizia în Monitorul Oficial, în baza căruia se vor putea suspenda ratele pentru nouă luni.

Băncile își cunosc partenerii debitori. E nevoie de o cerere la bancă și să solicite să-i fie anulate ratele timp de două luni, nu e nevoie de a face cerere pentru nouă luni. Însă băncile vor decide cine va primi amânare, pentru că nu toţi românii vor primi aprobare. Trebuie aduse dovezi că eşti în şomaj tehnic, că eşti persoană fizică autorizată şi nu mai ai activitate şi aşa mai departe! Avem experiența din criza trecută, cu oameni care au venit cu restanțe mari și care nu au mai putut să-și plătească ratele, fiind încadrați în categorii de rău platnici, ceea ce nu este bine”, a declarat Adrian Vasilescu.