Consilierii lui Boc trebuie să aleagă între Guvern şi Universitate

Consilierii lui Boc trebuie să aleagă între Guvern şi Universitate

Oamenii chemaţi de premierul Emil Boc de la Cluj să lucreze la Guvern, au fost somaţi să aleagă între funcţia publică şi postul didactică.

În şedinţa Consiului de Administraţie al Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca s-a decis că personalul detaşat sau angajat în administraţia locală şi centrală trebuie să îşi reglementeze situaţia financiară şi juridică până la data de 3 aprilie.

Printre cei plecaţi să lucreze la Guvern se numără Cătălin Baba, fost şef al Cancelariei primului ministru şi actual consilier personal al premierului, Călin Hintea, consilier personal al primului ministru, Cynthia Curt, secretar de stat în aparatul propriu al primului ministru, Gabriel Badescu, şef al Agenţiei de Strategii Guvernamentale, şi Dan Lazăr, consilier al primului ministru.

Marga: „La fel a făcut şi primul ministru, Emil Boc, care s-a autosuspendat”

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit rectorului UBB, Andrei Marga, în prezent nu există o lege care să interzică cumulul de funcţii pentru profesorii universitari care au optat şi pentru posturi în administraţie.

„Le-am dat un termen de trei luni (de la plecarea la Bucureşti n.r.), timp în care ei trebuiau să aleagă între funcţia de demnitate publică şi cea didactică. Cei in cauză trebuie să îşi rezolve situaţia juridică şi financiară, deoarece au existat mai multe puncte de vedere ridicate de către facultăţi şi de către catedrele din universitate. Posturile lor vor fi păstrate până când titularii se întorc la catedră. La fel a făcut şi primul ministru, Emil Boc, care s-a autosuspendat din funcţia didactică pe perioada mandatului de premier”, a spus Marga.   Între rectorul UBB şi Cătălin Baba, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice au existat de-a lungul timpului foarte multe animozităţi care au culminat cu acuzaţii de nepotism.

Potrivit declaraţiei de avere, în 2008, Baba a câştigat din funcţia de decan suma de 7.995 de lei în fiecare lună, bani care nu îi va mai primi dacă va alege funcţia de consilier personal al premierului Emil Boc.

Cătălin Baba a declarat pentru EVZ că nu fost înştiinţat oficial, dar că a auzit vorbindu-se, pe la colţuri, de intenţia conducerii UBB. „Nu ştiu ce voi face. Aştept să primesc hârtia oficială după care voi vedea ce am de făcut”, a spus Baba.