Imaginile au fost postate pe Facebook de consilierul general ALDE Ion Valentin Voicu, care a anunțat că grupul său parlamentar va depune plângere penală împotriva consilierului USR, Dumitru Dobrev, dar și împotriva lui Nicușor Dan, care era obligat să își scoată cartela din aparat în momentul în care a ieșit din ședință.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fionvalentin.voicu%2Fvideos%2F137826806667386%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Contactat telefonic de Antena 3, Nicușor Dan a recunoscut incidentul și a confirmat că votul în plus s-a făcut cu cartela lui. Liderul USR și-a cerut scuze pentru incident și a promis că nu se va mai repeta.

Întrebat dacă îl va demite pe consilierul care a încălcat legea, votând la două cartele, Nicușor Dan a răspuns că nu va lua o asemenea măsură. ”A fost o chestiune pe un vot la care toată lumea a fost de acord”, a afirmat Nicușor Dan.