Evenimentul Zilei > Social > Consilier guvernamental, jefuit
Consilier guvernamental, jefuit

Consilier guvernamental, jefuit

Mara Mateescu, o consilieră a ministrului agriculturii, a fost atacată, în propriul autoturism, de o grupare de tâlhari. Liderul bandei este un tânăr de numai 17 ani.

O consilieră a ministrului agriculturii şi, în acelaşi timp, iubita unuia dintre asistenţii ministrului internelor, Mara Mateescu, a fost atacată, în noaptea de luni spre marţi, de o grupare de tâlhari.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 20.00, când femeia, aflată la volanul autoturismului său personal, marca BMW, a oprit la semaforul din intersecţ ia bulevardelor Mareşal Alexandru Averescu şi Mărăşti.
 
Potrivit anchetatorilor, „filmul“ atacului nu a durat mai mult de două minute. Şi asta întrucât cei patru infractori, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, aveau roluri foarte bine stabilite. Fiecare dintre ei ocupa o poziţie – fie de atac, fie de stat la pândă -, iar în cazul în care se apropia vreun poliţist îşi luau tălpăşiţa pe străduţe lăturalnice.

„Când a oprit, am atacat!


Aşa s-a întâmplat şi în noaptea de luni spre marţi, când tinerii au ţintit BMW-ul Marei Mateescu. „Am aşteptat în intersecţie să vedem ce maşini scumpe trec. Ochisem un BMW în care era doar o femeie. Când a oprit la semafor, am atacat. Am spart geamul cu o bujie şi am luat geanta pe care o lăsase pe scaunul din dreapta“.

Aşa descrie atacul şeful bandei, un tânăr de doar 17 ani. Acelaşi personaj continuă relatarea: „Ne uitam foarte atent pentru a ne da seama dacă femeia va opune sau nu rezistenţă, deşi, de regulă, acestea se sperie. De multe ori, după ce spărgeam geamul intram aproape cu totul în maşină“.

Bunurile, recuperate
aproape integral

Ghinionul infractorilor a fost însă telefonul dat de Mara Mateescu la 112. Femeia a avut prezenţa de spirit să apeleze numărul de urgenţă imediat după ce atacatorii au luat-o la fugă. Nici nu au apucat să se bucure de „pradă“, fiind săltaţi de poliţişti, în doar câteva zeci de minute, în apropierea Pieţei Matache.

Potrivit oamenilor legii, la momentul comiterii tâlhăriei, în geanta Marei se aflau două telefoane mobile, un portofel cu documente, carduri, 1.100 lei şi un iPod, prejudiciul total ajungând la aproape 6.000 de lei. „Geanta a fost găsită pe acoperişul unei case din sectorul 1. Mai mult, actele de identitate şi cardurile bancare au fost recuperate dintr-un canal din apropierea aceleiaşi case, iar o parte din bani şi unul dintre telefoanele mobile au fost găsite chiar în buzunarele unuia dintre atacatori. Am recuperat astfel aproape 80% din bunurile furate“, a conchis unul dintre oamenii legii.

Cu poliţiştii pe urme
de aproape o lună

La doar 17 ani, liderul bandei care a atacat-o pe consiliera ministrului agriculturii se poate „lăuda“ deja cu un palmares de aproape 10 astfel de „lovituri“.

Ce nu ştia însă acesta era faptul că, de mai bine de o lună, pe urmele lui se aflau judiciariştii Secţiei 2. „Cum banda a acţionat doar pe raza secţiei noastre, am restrâns zona de acţiune a tâlharilor şi am făcut filaj în intersecţiile-ţintă ale acestora: Piaţa Domenii, Caşin, intersecţia bulevardelor Mareşal Alexandru Averescu şi Mărăşti şi zona Pieţei Matache, unde i-am şi prins“, au explicat, ieri, anchetatorii.

AVERTISMENT

„Şoferiţele singure,
ţinte sigure!“

Tâlharii precum cei din cazul Marei Mateescu atacă în toiul nopţii doar maşini de lux, conduse de femei. De obicei, infracţiunea are loc dacă şoferiţa este singură în maşină, în timp ce autovehiculul este oprit la semafor sau atunci când proprietara încearcă să parcheze.

Potrivit poliţiştilor, spărgătorii îşi aleg victimele femei, fiind siguri că acestea nu vor riposta. Oamenii legii le sfătuiesc pe şoferiţe să nu-şi lase poşetele sau alte bunuri de valoare pe scaunul din dreapta şi să armeze siguranţa portierelor.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: