După ce ieri au fost finalizate analizele de laborator pentru probele prelevate din conservele de peşte, presupusa cauză a îmbolnăvirii de botulism a şase persoane şi a decesului uneia dintre ele, Direcţia Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a dispus repunerea pe piaţă a respectivelor conserve.
Laboratorul Naţional de Referinţă a eliberat 17 buletine de laborator, în urma analizelor realizate pe un număr de 163 de probe reprezentative, provenite din cele trei loturi în cazul cărora au existat suspiciuni. Aceste rezultate susţin primele analize realizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş care, în data de 2 martie, infirmă prezenţa toxinei botulinice în conservele de peşte incriminate, anunţă Mediafax.
Miercuri, ANSVSA a anunţat că cei şase bărbaţi din Piteşti diagnosticaţi cu botulism s-au îmbolnăvit de la alimente de origine animală sau vegetală din conserve, dar, în niciun caz, de la conservele de peşte pe care le-au consumat.
Rezultatul investigaţiilor de laborator a confirmat faptul că în acest episod, tipul de toxină botulinică identificat din serul pacienţilor a fost cel de tip B, potrivit unui comunicat al instituţiei.