Conservatorii, în cârca PSD şi la europarlamentare

Conservatorii, în cârca PSD şi la europarlamentare

Liderii Partidului Conservator au decis, astăzi, să meargă pe listă comună cu PSD şi la alegerile europene, în favoarea acestei hotărâri pronunţându-se 32 de filiale judeţene ale partidului, şase fiind împotrivă.

Dan Voiculescu, în calitatea sa de preşedinte fondator al partidului, nu a vrut să voteze pentru a nu influenţa decizia finală. Săptămâna viitoare vor începe negocierile cu privire la locurile eligibile pe care vor să le primească membrii PC pe liste.

Nemulţumiţi de relaţia cu social-democraţii

Liderii PC le-au reproşat celor PSD lipsa de recunoştinţă pentru aportul pe care partidul lor l-a avut la alegerile parlamentare din noiembrie. Acum două luni, la ultima şedinţă cu aleşii Locali ai partidului său, Dan Voiculescu declara că cei de la PSD, “după ce s-au văzut cu sacii în căruţă”, au uitat de ajutorul primit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul de onoare al PC le cerea atunci conservatorilor să cântărească şansele filialelor pe care le reprezintă şi să decidă în martie ce e de făcut: merg pe propriile picioare în confruntarea pentru Parlamentul European sau recurg tot la locomotiva PSD.

Mircea Geoană le atrăgea însă atenţia celor de la PC să fie prudenţi în alegerea pe care o vor face, având în vedere că partidele mici de regulă nu au şanse să acceadă în Parlamentul European.