Evenimentul Zilei > Monden > Connect-R trece prin clipe delicate cu fiica lui. „Poate seamănă cu mine…”
Connect-R trece prin clipe delicate cu fiica lui. „Poate seamănă cu mine…”

Connect-R trece prin clipe delicate cu fiica lui. „Poate seamănă cu mine…”

Connect-R a mărturisit că fata lui, Maya, nu se bucură de începerea clasei întâi, ba chiar refuză să meargă la scoală. Artistul își face griji pentru comportamentul tinerei, spunând că există o mare posibilitate să fie rebelă ca el.

Connect-R și Misha sunt foarte preocupați de fericirea și educația fiicei lor. Cei doi au divorțat la puțin timp după nașterea acesteia, dar au o relație de prietenie și își doresc un echilibru în interacțiunea cu cea mică.

Fata artistului nu vrea la scoală

Maya nu pare foarte bucuroasă că merge la şcoală. Poate exagerez şi eu puţin, poate că nu. Cert este că şcoala, vrând, nevrând, îţi ia ceva din bucuria copilăriei. Nu mai poţi să faci ce te taie capul, să te joci sau să uiţi de tine. Adică ceea ce am putea numi nimicurile copilăriei, cum ar fi alergatul sau stropitul, să dau doar două exemple, atât de importante totuşi, sunt uşor-uşor înlocuite de obligaţii. Şi iată de ce cred că Maya nu e atât de entuziasmată de noua sa postură, de elevă în clasa a întâia”, a dezvăluit Connect-R pentru Impact.ro.

Artistul a mărturisit se gândește cu frică la atitudinea rebelă a fiicei lui. Acesta a povestit nici lui nu i-a plăcut școala și mergea obligat de părinți. Connect-R și fosta lui soție au ales cu mare atenție școala la care o duc pe fetița lor și încearcă o convingă pe micuță.

„N-aş putea spune nici eu că m-am omorât după şcoală. Poate seamănă cu mine şi pe partea asta şi atunci o înţeleg. Dar altfel, şcoala aleasă pentru Maya e formidabilă. Nu ne facem niciun fel de griji, nici măcar în contextul răspândirii coronavirusului din ultima vreme”, a mai spus artistul.

Connect-R și Maya au o relație de invidiat

„Niciodată nu îi dau comenzi fetiței mele. O las să fie propriul ei stăpân. E important să înțeleagă că părinții au autoritate, dar nu îi impun niciodată nimic. Mai exact, îi sugerez ce are de făcut. Apoi, ea stă, se gândește și îmi răspunde ca și cum ar fi fost ideea ei. Și o aprob. Tot timpul îi creez momente în care să creadă că ea a avut inițiativa. Noi funcționăm cu recompense. Pentru orice curat făcut în cameră, orice studiu în plus la pian sau lecție la matematică, primește ceva. Dacă vrei ca cel sau cea mică să citească, începe cu tine. Și apoi, ei vor copia comportamentul tău.

Niciodată un copil nu va face ceva ce-i impune părintele. Copii își doresc să aibă personalitate și le place să arate asta. Niciodată nu o să respecte o comandă. Cititul are un rol extraordinar. Îi dezvoltă foarte mult imaginația, colorează cadre și imagini în mintea copilului… este extraodinară această activitate! Cititul dezvoltă vocabularul și da, eu pun preț pe aspectul acesta și vreau ca fetița mea să citească”, a povestit Connect-R.