Confruntări violente la Varşovia între anarhişti şi naţionalişti

Confruntări violente la Varşovia între anarhişti şi naţionalişti

Demonstranţi naţionalişti şi anarhişti s-au confruntat astăzi între ei, dar şi cu poliţia, la Varşovia, în timpul manifestărilor prilejuite de Ziua Independenţei, sărbătorită în fiecare an la 11 noiembrie, relatează agenţia France Presse.

Confruntările au început în momentul în care participanţii la o manifestaţie a organizaţiilor de stânga şi a anarhiştilor, la care au participat circa 2.000 de persoane, au încercat să oprească în centrul capitalei poloneze un marş al independenţei organizat de naţionalişti şi de militanţii de extremă dreapta, cărora li s-au adăugat sute de microbişti.

Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru dispersarea demonstranţilor, patru persoane fiind rănite în timpul confruntărilor . "Circa o sută de persoane au fost reţinute", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei. Potrivit mass-media locală, printre cei reţinuţi se numără şi militanţi anti-nazişti veniţi din Germania.

Grupuri de persoane mascate din ambele tabere au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle. În urma acestor confruntări, marşul independenţei a fost declarat ilegal de primăria Varşoviei, mai scrie AFP, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Polonia au avut loc vineri ceremonii oficiale pentru a marca a 93-a aniversare a redobândirii independenţei ţării în anul 1918, după ce fusese ştearsă de pe harta Europei de Rusia, Prusia şi Austro-Ungaria care şi-au împărţit teritoriul său la sfârşitul secolului al XVIII-lea.