Evenimentul Zilei > International > CONFLICTUL DIN UCRAINA. Moscova avertizează asupra unor „consecințe ireveresibile”, după ce un obuz a căzut într-un oraș de frontieră
CONFLICTUL DIN UCRAINA. Moscova avertizează asupra unor „consecințe ireveresibile”, după ce un obuz a căzut într-un oraș de frontieră

CONFLICTUL DIN UCRAINA. Moscova avertizează asupra unor „consecințe ireveresibile”, după ce un obuz a căzut într-un oraș de frontieră

Un om a murit şi un altul a fost rănit, azi, în orăşelul rus Doneţk, în regiunea Rostov (la frontiera cu Ucraina), după explozia unui obuz lansat din direcţia teritoriului ucrainean, a informat Comitetul de Instrucţie (CI) al Rusiei, relatează EFE.

Proiectilul a căzut în curtea unei case, a spus purtătorul de cuvânt al CI, Vladimir Markin, care a anunţat începerea unei anchete penale pentru crimă, potrivit Agerpres.

Îîn total trei proiectile au căzut asupra Doneţk, un orăşel rus de doar 40.000 de locuitori, care poartă acelaşi nume ca oraşul ucrainean Doneţk, de circa un milion de locuitori.

Autorităţile locale au identificat victima drept Andrei Şuliatiev, tată a patru copii, şi au adăugat că persoana rănită este o femeie în vârstă.

Consecințe grave

Autorităţile ruse au reacţionat imediat, MAE rus atrăgând atenţia că tirurile de obuze dinspre Ucraina către teritoriul rus ar putea avea consecinţe ireversibile, transmite France Presse.

MAE rus a calificat tirul de proiectile drept „un act agresiv” din partea Ucrainei împotriva teritoriului rus suveran şi a cetăţenilor ruşi.

„În Rusia, considerăm această provocare drept un act de agresiune suplimentar din partea Ucrainei. Acest eveniment stă mărturie escaladării periculoase în tensiunile de la frontiera dintre Rusia şi Ucraina şi poate avea consecinţe ireversibile, pentru care responsabilitatea va aparţine Ucrainei”, a indicat MAE rus.

Totodată, Rusia a promis să răspundă „periculoasei escalade” a violenţelor.

Este vorba despre „o escaladare periculoasă pentru cetăţenii noştri”, a declarat ministrul adjunct de externe, Grigori Karassin, care a promis că acest incident nu va rămâne fără răspuns.

Kievul a negat orice fel de răspundere în incident, pe care l-a pus pe seama insurgenţilor pro-ruşi care controlează o mare parte din regiunea de graniţă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: