Conflictul din Siria, atracţie pentru turiştii israelieni. Care sunt ofertele agenţiilor de turism

Conflictul din Siria, atracţie pentru turiştii israelieni. Care sunt ofertele agenţiilor de turism

Confruntările sângeroase din Siria, soldate cu zeci de morţi să răniţi, reprezintă, pentru vecini, un punct de atracţie. Numeroşi israelieni, dotaţi cu binocluri, telescoape optice şi alte dispozitive, merg pe Înălţimile Golan pentru a urmări luptele din Siria, postul de televiziune Al Arabiya, cu sediul în Dubai, preluat de presa electronică israeliană.

Potrivit sursei citate, turiştii îşi caută locuri confortabile pe dealuri, de unde pe vreme senină se văd clar exploziile în urma bombardamentelor asupra periferiilor Damascului. Exploziile, la fel ca tirurile de artilerie, sunt într-atât de puternice încât se aud şi de partea israeliană a Înălţimilor Golan. Inspiraţi, mai mulţi operatori de turism din Israel au inclus deja Înălţimile Golan  în pachetul lor de atracţii recomandate potenţialilor turişti care vor să urmărească luptele zilnice din oraşele siriene.

Afluxul de curioşi pe Înălţimile Golan a început după o vizită aici a ministrului apărării Ehud Barak. Televiziunea locală a arătat cum şeful instituţiei de apărare a statului evreu urmăreşte personal, prin binoclu, operaţiunile militare din ţara vecină.

Creşterea numărulu de turişti a bulversat forţele de ordine israeliene, care depun eforturi considerabile ca niciunul dintre aşa zişii turişti "să nu se rătăcească, din întâmplare" la vreun obiectiv militar din zonă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Revolta din Siria se derulează un an şi jumătate, timp în care, în urma represaliilor regimului de la Damasc au fost ucise aproximativ 20.000 de persoane, conform unor cifre independente, citate de Al Arabiya. Jumătate dintre observatorii din cadrul misiunii de supervizare a Naţiunilor Unite din Siria (MISNUS) au părăsit Siria.