Evenimentul Zilei > International > CONFLICT TOTAL între UE și SUA! AVERTISMENTUL ÎNGRIJORĂTOR a lui Donald Tusk: „Pregătiți-vă pentru cel mai SUMBRU SCENARIU”
CONFLICT TOTAL între UE și SUA! AVERTISMENTUL ÎNGRIJORĂTOR a lui Donald Tusk: „Pregătiți-vă pentru cel mai SUMBRU SCENARIU”

CONFLICT TOTAL între UE și SUA! AVERTISMENTUL ÎNGRIJORĂTOR a lui Donald Tusk: „Pregătiți-vă pentru cel mai SUMBRU SCENARIU”

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a lansat miercuri, un avertisment foarte dur către liderii UE, îndrumându-i să se pregătească pentru cele mai sumbre scenarii.

Avertismentul lui Tusk vine pe fondul conflictului cu președintele american Donald Trump, notând că neînțelegerile în relațiile transatlantice sunt mai vaste decât pe piața de schimb, potrivit News.ro 

„Atunci când discutăm despre imigraţie sau reforma zonei euro, este important să luăm în considerare contextul geopolitic în urma summit-ului G7 din Canada”, a spus Tusk, într-o scrisoare adresată liderilor UE înaintea summit-ului Consiliului European.

„În ciuda eforturilor noastre neîncetate de a menţine unitatea Occidentului, relaţiile transatlantice se află sub o presiune imensă din cauza politicilor preşedintelui Trump. Din păcate, divizările merg mai departe de piaţa de schimb. Voi împărtăşi cu voi evaluarea mea privind situaţia în care ne aflăm. Cred că, în timp ce trebuie să sperăm pentru ce e mai bun, trebuie să ne pregătim şi pentru cel mai sumbru scenariu”, a mai precizat Tusk.