Evenimentul Zilei > International > CONFLICTUL din Orientul Mijlociu se ADÂNCEȘTE. Israelul nu dă înapoi „Este o ȚINTĂ LEGITIMĂ pentru o LOVITURĂ AERIANĂ”
CONFLICTUL din Orientul Mijlociu se ADÂNCEȘTE. Israelul nu dă înapoi „Este o ȚINTĂ LEGITIMĂ pentru o LOVITURĂ AERIANĂ”

CONFLICTUL din Orientul Mijlociu se ADÂNCEȘTE. Israelul nu dă înapoi „Este o ȚINTĂ LEGITIMĂ pentru o LOVITURĂ AERIANĂ”

Oficialii din Israel rămân siguri pe poziții, după ultimele lovituri armate asupra unor poziții palestiniene, care ar fi aparținut „Hamas şi Jihadului Islamic”. Executivul israelian susține că fiecare lovitură de rachetă este una meritată, având în vedere atacarea propriilor frontiere.

Tel Avivul revine cu declarații dure, după ultimele lovituri asupra teritoriilor din contestata Fâșie Gaza.

„Fiecare loc din care organizațiile teroriste trag asupra teritoriului israelian este o țintă legitimă pentru o lovitură a Forțelor Aeriene din Israel, cu tot ce implică asta”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Avigdor Liberman, într-un mesaj postat, marți seară, pe contul său de pe rețeaua de socializare Twitter.

„În numele întregului popor israelian, aș vrea să laud soldații și comandanții IDF (Israel Defence Force – n.r.) pentru dedicarea și determinarea lor, dar și rezidenților de la granița cu Gaza pentru poziția lor puternică. Vom acționa prin orice mijloace pentru a ne asigura că cetățenii din Israel se bucură de siguranță și calm”, a mai scris ministrul.

Armata israeliană a anunţat marţi că a lovit mai mult de 35 de ţinte în şapte poziţii diferite în Fâşia Gaza, în replică la tirurile de obuze de mortiere şi de rachete lansate din enclava palestiniană, conform AGERPRES.

„Tocmai am întreprins un raid important care a lovit peste 30 de ţinte militare diferite care aparţin unor organizaţii teroriste”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.

El a precizat că loviturile au distrus un tunel şi diferite infrastructuri militare „aparţinând Hamas şi Jihadului Islamic”.

Fâşia Gaza este scena amplificării tensiunilor începând din 30 martie şi declanşarea mobilizării denumite „Marele Marş al Întoarcerii”, care a dat loc unor ciocniri sângeroase de-a lungul frontierei cu Israel.

Cel puţin 120 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene de la acea dată.

Israelul afirmă că îşi apără frontiera şi acuză Hamas, organizație calificată drept teroristă de Tel Aviv, că se foloseşte de această mobilizare pentru a masca încălcări ale frontierei şi tentative de atac împotriva civililor israelieni

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: