Evenimentul Zilei > Actualitate > „Când voi ajunge în cer, ştiu ce voi cere”. CONFESIUNILE dureroase ale unui actor care a îndurerat inimile FEMEILOR
„Când voi ajunge în cer, ştiu ce voi cere”. CONFESIUNILE dureroase ale unui actor care a îndurerat inimile FEMEILOR

„Când voi ajunge în cer, ştiu ce voi cere”. CONFESIUNILE dureroase ale unui actor care a îndurerat inimile FEMEILOR

A fost pe rând Rocco Parondi (în Rocco şi fraţii săi), Don Diego din Zorro, Tancredi Falconeri în Ghepardul... Alain Delon, monstrul sacru al cinematografiei franceze, unul dintre idolii consacraţi ai femeilor din întreaga lume, a împlinit pe 8 noiembrie vârsta de 77 de ani!

Iar publicul larg află abia acum că, în spatele celebrităţii şi a zambetului său seducător, celebrul actor ascunde răni nevindecate încă din copilărie. Cine ar fi crezut?
Delon a făcut o mărturisire bulversantă pentru ziarul "Le Parisien". Părinţii lui au divorţat când acesta avea 4 ani. Tatăl, Fabien Delon, proprietarul unui mic cinema de cartier, şi mama, Edith, farmacistă, nu s-au preocupat de impactul despărţirii asupra micului Alain. Reuşitele profesionale şi viaţa strălucitoare nu au reuşit să îl facă să uite copilăria rănită.
Sub carapacea de indiferenţă pe care o afişează se ascunde o mare sensibilitate. Nici astăzi nu a uitat visul său neîmplinit de copil, declarând în interviu: "Nu i-am mai văzut niciodată pe tatăl şi pe mama mea împreună,şi acest lucru mi-a pricinuit un rău îngrozitor. Când voi ajunge în cer, ştiu ce voi cere: să-i văd în sfârşit pe mama şi pe tata împreună".
Recăsătorită cu un măcelar
Suferinţei de a-şi vedea părinţii divorţaţi i s-a adăugat şi suferinţa de a-şi vedea mama recăsătorită. Cu un măcelar! Astfel, Alain va lucra un timp ca ajutor al tatălui său vitreg, acesta dorind să îl califice în…promiţătoarea meserie de mezelar-cârnăţar! "Cârnăţăria" nu a durat mult: la vârsta de 14 ani tânărul nostru brunet cu ochi albaştri fura o barcă împreună cu nişte prieteni şi încearcă să fugă în SUA. Va fi prins de poliţie la Poitiers…Viaţa lui Delon nu începuse deloc glamuros. După ce participă activ, la vârsta de 17 ani, în războiul din Indochina se întoarce în 1956 în Franţa. Pe perioada armatei făcuse arest de cinci ori, o dată deoarece furase un jeep pentru a se distra în oraş. A ajuns cu jeep-ul în apă…
La zarzavaturi
După ce se întoarce în Franţa, va lucra într-o piaţă pariziană de zarzavaturi. Va munci şi ca hamal, în celebrele La Halle din Oraşul Luminilor. Se împrieteneşte cu actorul Jean Claude Brialy, care îl invită la Cannes pentru a se face remarcat. Delon va pleca cu acesta la Cannes, într-un costum închiriat. La Cannes se face imediat remarcat datorită fizicului şi şarmului său ieşit din comun. Începe să primească oferte de a juca în filme deşi nu avea pregătire profesională în acest sens.
În cariera sa, a interpretat roluri în aproape o sută de filme, realizate în Europa şi în America. La 23 de ani a cunoscut-o pe cea care avea sa fie timp de aproape şase ani singura femeie importantă din viaţa lui – Romy Schneider. Ea era deja un star: „Ştiam că este o mare vedetă când am cunoscut-o, dar, ciudat , nu m-am îndragostit de ea imediat ” îşi aminteşte Delon. „Avea temperament, o personalitate vie, înflăcărată , sensibilă şi violentă uneori, pentru că era completă".
Iubiri, glorie şi tristeţe
Din 1960, Alain va urcat vertiginos treptele consacrării devenind un mare star de cinema. În 1964, ruptura s-a produs pe neasteptate. Romy s-a supărat că Alain avusese o aventură (printre multe alte aventuri, chiar şi Brigitte Bardot căzând pradă ochilor lui albaştri) în urma căreia cântăreaţa Nico l-a născut pe Ari, copilul fiind crescut de mama actorului. Dar acesta nu l-a recunoscut juridic niciodată. Apoi, a cunoscut-o pe actriţa Nathalie Canovas , cu care s-a căsătorit. Şi au avut un fiu, Anthony. Împreună au jucat în 26 de filme, dar după un mariaj de 4 ani s-au despărţit, fiindcă în timpul filmărilor la „Jeff", Delon s-a îndrăgostit de Mireille Darc.
În 1987, cu ocazia turnării unui video clip, a cunoscut-o pe Rosalie Van Breemen , un manechin olandez. Se va separa de Mireille Darc, după 15 ani de viaţă comună. Rosalie, cu care se va căsători, îi va dărui doi copii, pe Anouchka , în 1990 şi pe Alain Fabien , în 1994. În 2002, Alain Delon va pune punct relaţiei cu Rosalie, tot după alţi 15 ani de mariaj.Actorul şi-a urmat calea spre glorie, trecând prin alte iubiri încercând să uite dragostea pentru Romy. Devenise depresiv , adept al aforismului „o căsătorie este superbă, ceva de vis, dar este … prea lungă.
„Te iubesc, dragostea mea”
Prima sa iubire, Romy Schneider, a murit la 29 mai 1982. Cu un an înainte, fiul său David,14 ani, murise într-un accident tragic şi stupid, în timp ce escalada un gard. Romy a fost găsită moartă în apartamentul din Paris, în urma unei crize cardiace, produsă de amestecul alcool cu barbiturice. Alain a depus o coroană de flori pe a cărei panglică scria în limba germană: „Te iubesc dragostea mea, iubita mea!”…
În prezent, mai poposeşte la câte un restaurant parizian chiar dacă nu-i este foame, îşi listează colecţia de desene la Bursă, lansează parfumuri, se mai plimbă prin Elveţia, are o herghelie de cai de rasă, din când în când îi mai trece câte un gând de sinucidere prin minte iar fanii îl roagă "Nu, nu, nu!", se plimbă mult, nu prea vrea să poarte ochelari. Şi,după cum subliniază presa franceză, „femeile din întreaga lume oftează încă după el, cu inimile îndurerate, chiar dacă numai e tânăr, deoarece are ceva deosebit: un farmec de de neegalat!”
<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/VVi8dnJ-MJA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width=620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/KbZXvsxr3lg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>