Phenianul va sărbători la 15 aprilie naşterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul ţării după cel de-al Doilea Război Mondial, tată şi bunic al celor doi lideri care i-au succedat.

Nordul (Republica Populară Democrată Coreeană, RPDC) a anunţat că intenţionează să lanseze, în perioada 12-16 aprilie, o rachetă cu rază lungă de acţiune ce va plasa pe orbită un satelit de observaţie în scopuri civile.
SUA şi statele vecine Coreii de Nord consideră că este vorba despre un tir deghizat de rachetă, o încălcare a rezoluţiilor ONU ce interzic RPDC să efectueze teste nucleare sau balistice.
Japonia a anunțat la finele săptămânii trecute că va doborî racheta nord-coreeană, dacă aceasta îi va amenința teritoriul. Rusia și China au criticat și ele demersul Phenianului.

Potrivit analiştilor, cu ocazia acestei reuniuni a Partidului Muncitorilor din Coreea – partid unic -, noul lider Kim Jong-Un, care i-a succedat tatălui său decedat în luna decembrie, urmează să fie numit în funcţia de secretar general al partidului.

Kim Jong-Un, a cărui vârstă exactă nu este cunoscută, a fost proclamat ”mare succesor”, dar nu a fost numit oficial decât într-unul din posturile deţinute de tatăl său, şi anume de comandant suprem al forţelor armate ce regrupează 1,2 milioane de soldaţi.