Evenimentul Zilei > International > Conferința de presă anuală a lui VLADIMR PUTIN: Criza economică din Rusia a atins punctul culminant
Conferința de presă anuală a lui VLADIMR PUTIN: Criza economică din Rusia a atins punctul culminant

Conferința de presă anuală a lui VLADIMR PUTIN: Criza economică din Rusia a atins punctul culminant

Președintele rus Vladimir Putin susține azi conferința sa anuală de presă, la Moscova, unul dintre evenimentele politice cele mai așteptate din Rusia, scrie BBC News.

Cea de-a 11-a sa apariție în postura de lider este, de data aceasta, în-trun an în care Rusia a lansat primul său război după era sovietică, în afara Europei, cu intervenția sa în Siria.
 
Prețul scăzut al petrolului și sancțiunile Occidentului din cauza intervenției din Ucraina au lovit grav economia rusă. Dar datoria externă este scăzută și sectorul privat se dovedește că are destul resurse, scrie The Economist.  

Criticii spun că libertățile civile au scăzut tot mai mult în timpul regimului lui Putin, aflat la al treilea mandat de președinte din 2000 până acum. El rămâne unul dintre cei mai ușor de recunoscut lideri ai lumii și se află în topul celor mai puternici oameni ai plantei, clasament realizat de revista Forbes, pentru al treilea an la rând.