Siguranta in mediul online este o preocupare majora atat pentru utilizatori, cat si pentru motoarele de cautare. De aceea, Google sustine trecerea la conexiunile securizate de tip HTTPS pentru a proteja integritatea datelor si a confirma veridicitatea unui website, in special a unui magazin online.
Securizarea website-urilor prin instalarea unui certificat SSL reprezinta o metoda garantata pentru a creste increderea vizitatorilor si de a spori credibilitatea unui brand in online. Ca bonus, motoarele de cautare favorizeaza website-urile care au implementat protocolul hhtps://, astfel ca acestea vor fi propulsate in clasamentul Google.
Ce inseamna SSL si HTTPS?
SSL, prescurtarea de la Secure Sockets Layer, reprezinta un protocol de criptare a conexiunilor in retea. Odata instalat, certificatul activeaza protocolul HHTPS si permite navigarea in mediul online, partajarea informatiilor, precum si achizitiile de produse si servicii in mediul online in deplina siguranta. Afisarea lacatului verde in in bara de navigare confirma accesul la o retea sigura.
HTTPS reprezinta acronimul pentru Hypertext Transfer Protocol Secure si este versiunea securizata a protocolului HTTP. Conexiunile HTTPS sunt criptate atat la nivel de server, cat si la nivel de utilizator, ceea ce impiedica incercarile de interceptare a informatiilor trimise, respectiv falsificarea datelor de pe site-uri.
Google penalizeaza site-urile fara certificat SSL
In ultimii ani, Google a incurajat introducerea conexiunilor securizate pentru un mediu virtual mai sigur si a luat o serie de masuri in acest sens. Astfel, site-urile care nu instaleaza un certificat SSL vor fi penalizate in ierarhia organica a motorului de cautare.
Mai mult decat atat, browsere precum Google Crome sau Mozilla Firefox vor intampina utilizatorii cu un mesaj de avertizare care poate diminua rata de interactiune a utilizatorilor cu website-ul respectiv.
Care sunt avantajele tehnologiei SSL?
Pentru a intelege de ce este necesara instalarea unui certificat SSL, iata principalele avantaje ale acestei tehnologii:
- Integritatea fisierelor si criptarea datelor – Pentru ca informatiile transmise prij intermediul browser-ului sunt adesea confidentiale, este important ca acestea sa nu poata fi interceptate si folosite incorect de catre alte persoane;
- Implementarea HTTP/2 – Acest nou protocol reprezinta o alternativa excelenta pentru toate site-urile care doresc o viteza mai buna de incarcare si nu poate fi implementat fara protocolul HTTPS;
- Optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare – HTTPS este un factor de ranking important, astfel ca instalarea unui certificat SSL are un impact vizibil asupra pozitionarii website-ului in clasamentul motorului de cautare;
- Rata de conversie mare, clienti mai increzatori – Vizitatorii care sunt intampinati de lacatul verde, dovada a unei conexiuni sigure, sunt mai determinati sa acceseze formularul de contact. Pe de alta parte, aparitia triunghiului rosu cu avertizarea „Not Secure” este un factor care genereaza neincredere si alunga vizitatorii/potentialii clienti.
Ce tipuri de certificate exista si ce fel de costuri implica?
Din punctul de vedere al tehnologiei folosite, exista mai multe tipuri de certificate, adaptate in functie de domeniul de activitate.
Acestea pot fi grupate tinand cont de numarul domeniilor securizate, dar si de nivelul de validare.
Bugetul necesar variaza de asemenea, motiv pentru care este important sa optezi pentru colaborarea cu un furnizor de hosting care ofera servicii profesionale, potrivite nevoilor de securitate pentru website-ul fiecarui client.
Agentia Fortin asigura numeroase posibilitati de dezvoltare pentru brand-uri in mediul online si ofera clientilor sansa sa se adapteze, costant, noilor cerinte Google.
Pentru o experienta memorabila si servicii profesionale dedicate bunelor practici din marketing-ul digital, acceseaza fortin.agency.
Pentru a beneficia de consultanta si informatii despre certificatul SSL, contacteaza specialistii Fortin.agency:
+0747 919 237