Evenimentul Zilei > Politica > Conducerea Parlamentului se reuneşte pentru a stabili calendarul audierii şi votării lui Ungureanu
Conducerea Parlamentului se reuneşte pentru a stabili calendarul audierii şi votării lui Ungureanu

Conducerea Parlamentului se reuneşte pentru a stabili calendarul audierii şi votării lui Ungureanu

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc azi, începând cu ora 13,30 , urmând să fie stabilit calendarul audierii şi votării noului director al Serviciului de Informaţii Externe, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pentru această funcţie pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat săptămâna trecută că va sprijini propunerea pe care preşedintele Klaus Iohannis o va face pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe, aşa cum a procedat şi atunci când şeful statului l-a propus pe Eduard Hellvig în fruntea Serviciului Român de Informaţii. "În probleme de securitate naţională, aşa cum am sprijinit propunerea domnului Klaus Iohannis în cazul Serviciului Român de Informaţii, îl voi sprijini pe domnul preşedinte Iohannis pe domeniul securităţii naţionale unde intră şi SIE. (…) Aşa este corect", a afirmat Oprea la Realitatea TV.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a susţinut, miercuri, că nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia SIE a fost făcută 'ilegal' de către preşedintele Klaus Iohannis, întrucât nu a fost înaintată şi CSAT, astfel că parlamentarii social-democraţi nu vor vota propunerea. Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta nu a fost consultat cu privire la această nominalizare.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga consideră că este foarte bună nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu ca director al Serviciului de Informaţii Externe având în vedere experienţa lui în domeniu. "Este o nominalizare foarte, foarte bună. Este un om care are multă experienţă în zona respectivă, a mai condus Serviciul de Informaţii Externe, şi cred că nu numai grupul nostru al parlamentarilor PNL îl va vota. Cred că va trece de Parlament", a afirmat Blaga, miercuri, la Senat.