Informația a fost lansată sâmbătă, pe Facebook, de jurnalista Realitatea TV Ionela Arcanu, și, până la publicarea acestei știri, nimeni de la vârful PSD nu a infirmat-o.

 

Interdicții

„Reprezentantul PSD la BEC pentru referendum este Nicolae Vasilescu, fost deputat condamnat, în 2013, la doi ani de închisoare pentru trafic de influență, potrivit unor surse. Interesant e că prin sentința definitivă, lui Vasilescu i s-a interzis ca până la finalul lui 2018 să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Pe deasupra, condamnarea a fost dată de completul condus de Ionuț Matei, și el membru BEC”, a scris Ionela Arcanu, pe Facebook, ulterior susținând că este posibil ca PSD să-și schimbe planurile în ceea ce-l privește pe Nicolae Vasilescu.

 

Care au fost acuzațiile

Vă reamintim că, în martie 2012, Vasilescu – pe atunci, șef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaților – a fost trimis în judecată într-un dosar în care procurorii l-au acuzat că, în noiembrie 2011, a pretins (alături de alți doi deputați) 2 milioane de lei de la reprezentantul unei societăți comerciale – suma reprezintă aproximativ 40% din valoarea totală a unor lucrări realizate de cinci primării din județul Constanța.