Evenimentul Zilei > Justitie > Un fost condamnat și judecătorul său, colegi în BEC
Un fost condamnat și judecătorul său, colegi în BEC

Un fost condamnat și judecătorul său, colegi în BEC

O informație explozivă a stârnit, ieri, o serie de controverse acide, atât pe rețelele de socializare, cât și în mass-media: nici mai mult, nici mai puțin, reprezentantul PSD la Biroul Electoral Central (BEC) pentru referendum este Nicolae Vasilescu, fost deputat, condamnat, în 2013, la doi ani de închisoare pentru trafic de influență. Facem precizarea că Vasilescu a fost eliberat condiționat după un an și jumătate de pușcărie. De-a dreptul șocant este că, în BEC, e membru și judecătorul Ionuț Matei, cel care a condus completul de judecată care l-a condamnat pe Vasilescu.

Informația a fost lansată sâmbătă, pe Facebook, de jurnalista Realitatea TV Ionela Arcanu, și, până la publicarea acestei știri, nimeni de la vârful PSD nu a infirmat-o.

 

Interdicții

„Reprezentantul PSD la BEC pentru referendum este Nicolae Vasilescu, fost deputat condamnat, în 2013, la doi ani de închisoare pentru trafic de influență, potrivit unor surse. Interesant e că prin sentința definitivă, lui Vasilescu i s-a interzis ca până la finalul lui 2018 să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Pe deasupra, condamnarea a fost dată de completul condus de Ionuț Matei, și el membru BEC”, a scris Ionela Arcanu, pe Facebook, ulterior susținând că este posibil ca PSD să-și schimbe planurile în ceea ce-l privește pe Nicolae Vasilescu.

 

Care au fost acuzațiile

Vă reamintim că, în martie 2012, Vasilescu – pe atunci, șef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaților – a fost trimis în judecată într-un dosar în care procurorii l-au acuzat că, în noiembrie 2011, a pretins (alături de alți doi deputați) 2 milioane de lei de la reprezentantul unei societăți comerciale – suma reprezintă aproximativ 40% din valoarea totală a unor lucrări realizate de cinci primării din județul Constanța.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.