Evenimentul Zilei > International > Încep CONDAMNĂRILE în procesele din scandalul de CORUPȚIE la nivel ÎNALT din Coreea de Sud
Încep CONDAMNĂRILE în procesele din scandalul de CORUPȚIE la nivel ÎNALT din Coreea de Sud

Încep CONDAMNĂRILE în procesele din scandalul de CORUPȚIE la nivel ÎNALT din Coreea de Sud

Confidenta fostei președinte din Coreea de Sud a fost condamnată la trei ani de închisoare, pentru mituirea angajaților unei mari universități.

Choi Soon-Sil a fost confidenta lui Park Geun-Hye, demisă din funcția de președinte în urma scandalului de corupție la nivel înalt care a generat ample mișcări de stradă în anul 2016 în Coreea de Sud, informează AGERPRES. Aceasta este doar prima condamnare dintr-un șir pentru mai multe acuzații, care ar putea crește perioada de detenție la 10 ani pentru aceasta. În cazul de față, Choi Soon-Sil a fost găsită vinovată pentru mituirea unor angajați ai Universității Ewha, pentru asigurarea unui loc la admitere pentru fiica sa Chung Yoo-Ra. Mai mult, angajații au fost mituiți pentru ca aceasta să aibă parte de evaluări bune.

Acuzațiile aduse lui Choi Soon-Sil continuă, aceasta fiind acuzată că a profitat de relațiile cu Park Geun-Hye pentru a lua importante sume de bani de la marile companii naționale, cum ar fi Samsung. Park Geun-Hye a fost destituită în decembrie de Adunarea Națională, ulterior pierzându-și imunitatea în fața legii.