Editura Evenimentul si Capital

CONCURS SCANDALOS la Spitalul Floreasca pentru fruncția de manager. Comisia a făcut tot pentru a FAVORIZA un anume candidat

Autor: | | 1 Comentarii | 8153 Vizualizari

Situație scandaloasă la recentul concurs pentru postul de manager al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din București. Unul dintre candidați a fost respins la proba de dosare pe motiv că adeverința medicală nu era bună, deși în momentul depunerii actelor nimeni nu a avut obiecții.

În viziunea celor de la Floreasca un tânăr doctor în management spitalicesc, care a inventat o matrice de calcul a riscului în sistemul sanitar, dublu Campion European la șah, vorbitor de nouă limbi și fost manager al Institutului de Cardiologie din Timișoara se pare că nu e apt să conducă un spital. Candidatul Ranko Szuhanek, căci despre el este vorba, a prezentat la dosarul de concurs o adeverință de la medicul de familie, care îl declară ”clinic sănătos”, iar dosarul său a fost respins fără explicații. Ulterior, când acestea au fost cerute, răspunsul celor de la Floreasca a fost că au găsit o ”problemă”: aceea că pe document nu scrie că e ”apt”, invocând un ordin al MS.

Dosar respins fără explicații

Concursul pentru funcția de manager la Floreasca a fost anunțat pe 21 iulie, pe site-ul spitalului.

Pe 11 august, Rankos Szuhanek a fost primul candidat care depus dosarul (termen limită fiind 21 august). Actele au fost verificate la secretariat, s-a conchis că e totul în regulă, și s-a semnat un proces-verbal de predare – primire.

La concurs s-au mai prezentat doi candidați: actualul interimar, chirurgul Claudiu Turculeț (n.r. care, în final, a și câștigat concursul, după scoaterea din joc a contracandidaților) și Ozana Maria Mincu.

Facem precizarea că Turculeț a ocupat ilegal funcția de manager interimar în ultimele cinci luni, el fiind numit din 7 septembrie 2016. Conform Legii Sănătății Publice 95/ 2006 art. 177, alin. 6 – ”Managerul interimar şi ceilalţi membri ai comitetului director interimar se numesc în condiţiile prevăzute la alin. (5), până la revocarea unilaterală din funcţie, dar nu mai mult de 6 luni”.)

Pe 22 august Comisia de Concurs a decis respingerea contracandidaților lui Turculeț, fără explicații, informația fiindu-le adusă la cunoștință pe site-ul spitalului.

A doua zi, la ora 10,50, Szuhanek a făcut contestație. La ora 12,45, Comisia de Soluționare a Contestațiilor i-a respins-o. La ora 16,00 Comisia a publicat soluția pe site.

Explicațiile halucinante

Dosarul lui Szuhanek a fost respins pe motiv că pe adeverința medicală scria că e ”clinic sănătos”, în loc de ”apt medical”!

”În urma analizei celor contestate și a dosarului de înscriere la concurs, Comisia de Soluționare a Contestațiilor menține soluția formulată de către Comisia de Concrus și respinge contestația candidatului Dr. Ec. Szuhanek Ranko în temeiul art. 12 lit. h din OMS 1520 / 2016” – este răspunsul formulat de secretarul Comisiei, dr. Sorana Cornelia Lixandru Dohotariu, pe 23 august, menținut și în explicațiile solicitate de EVZ.

Interpretare

SURPRIZA mare pentru toti ELEVII! Edu.ro a anuntat NOTELE la Evaluarea Nationala! Iata ce rezultate au fost!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Medicul de gardă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI