Evenimentul Zilei > Social > Concurs pentru cea mai prietenoasă companie
Concurs pentru cea mai prietenoasă companie

Concurs pentru cea mai prietenoasă companie

Companiile cu cele mai eficiente şi creative programe de conciliere a vieţii profesionale cu viaţa personală vor fi premiate în cadrul Galei WORK-LIFE BALANCE AWARD, care va avea loc pe data de 24 februarie 2011.

Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) va premia, pentru prima oară în România, eforturile companiilor de a implementa programe şi măsuri pentru crearea unui mediu de lucru motivant şi flexibil pentru angajaţi. 
Toţi cei care au astfel de proiecte destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă îşi pot înscrie compania în competiţia WORK-LIFE BALANCE, premiul cel mare urmând a fi acordat câştigătorului la gala din 24 februarie 2011.
Proiectul vine în contextul în care, potrivit unor studii europene, citate de CPE, 80% dintre angajaţii români consideră condiţiile în care lucrează ca reprezentând o sursă generatoare de stres şi de oboseală generală, faţă de doar 43% dintre angajaţii celorlalte state ale Uniunii Europene.
1 din 3 angajați europeni este stresat la locul de muncă
La nivel european, cel puţin 1 din 3 angajaţi percepe un nivel ridicat de stres, din cauza conflictului dintre muncă şi viaţă personală, cu consecinţe grave asupra sănătăţii fizice, psihice şi emoţionale şi, totodată, cu consecinţe asupra sănătăţii şi productivităţii organizaţiei.
„Datele menţionate mai sus au fost culese anterior declanşării crizei economice care a adâncit dezechilibrul, aducând cu sine noi surse de stres pentru angajaţi şi pentru companii. În perioade economice dificile, preocuparea pentru echilibrul între viaţa profesională şi cea personală a angajaţilor se diminuează sau chiar dispare ca prioritate de pe agenda companiilor, deşi necesitatea sa este foarte acută”, a declarat Livia Aninoşanu, Directoare de Programe la CPE.
Această iniţiativă face parte din proiectul „Fii family friendly! Formare şi consultanţă pentru companiile din Bucureşti şi Ilfov”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Informaţiile referitoare la acest proiect pot fi urmărite pe Facebook
http://www.facebook.com/pages/Work-Life-Balance/179023798786781 sau
Twitter http://twitter.com/galaWLB.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: